Bloggar > Majjens blogg

Majjens blogg

Vad många vackra kvinnor det finns!

Den 1 maj 1978 satt jag i min gamla rostiga Volvo 244 på väg från mina föräldrars sommarställe i den lilla byn Röstbo i södra Hälsingland till Falun där jag skulle hämta upp min blivande Livskamrat hos hennes föräldrar för vidare färd söderut till Vivalla i Örebro. Strax innan Svärdsjö mötte jag tre bilar i ganska tät följd. De hade bilnumren 001, 002 och 003. Ovanligt!

Sedan jag hämtat upp Livskamraten talade vi en hel del om vårt stundande bröllop - det var mindre än två veckor kvar. Mitt i bröllopspratet berättade jag om mitt ovanliga bilmöte. Intet ont anande yttrade hon då frågan:

- Jag undrar hur lång tid det skulle ta att möta ALLA bilnummer från 001 till 999 i nummerordning?

Jag vet svaret:

32 år 1 månad 27 dagar och ca 5 timmar!

 

När vi rullade av båten i Göteborg i söndags eftermiddag - efter vår cykeltur på Nordjylland - upptäckte jag 997 i bilkön som skulle ombord på färjan. Strax norr om Göteborg stod 998 på en P-plats och i höjd med Laxå mötte vi så 999.

Efter att i drygt 32 år ha tittat på registreringsskyltar vart än jag varit så är det inte så lätt att sluta har jag märkt. Blicken dras fortfarande till bilarnas nedre delar - fram eller bak. Man skulle kunna tro att det var kvinnor jag tittade på.

Och jag tror att det är just det - kvinnor alltså - som kommer att "bota" mig. Igår när jag tog en sväng på stan bestämde jag mig för att titta efter fler kvinnor än bilar. Jag misslyckades visserligen, men jag hann upptäcka hur många vackra kvinnor det finns i alla åldrar.

Jag tror jag ska ut på stan idag också. Naturen är fantastisk!

Postat 2010-06-30 08:46 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Den godaste friluftsmaten - överlägset Placerad på karta

Sedan många år byter jag och Livskamraten julklapp med Syrran och Svågern enligt ett bestämt mönster: Vi tar med dem på något "frilufsigt" och de bjuder på någon riktigt fin restaurang som avslutning.

Förra årets julklappar delades delades ut på norra Jylland i veckan som gick. Denna gång handlade det om en cykeltur med lite kulinariska och kulturella andhämtningsställen.

Eftersom mitt bloggande legat på sparlåga ett tag var jag helt inställd på att skriva något eller några inlägg om turen, och när jag nu sitter vid datorn och tänker tillbaka på veckan så är det två händelser som framför allt gör sig påminda. Den första handlar om mat och den andra om bilnummer...

Vi kom till Skagen samma dag - 23 juni - som de firar Sankt Hans med stor eld på stranden.

 

 

Dagen därpå ägnades åt besök på Skagenmuseet...

 

... besök på Grenen...

 

... OCH... sökande efter en fin fiskrestaurang. Och visst hittade vi en... Kokkenes på Havneplats!

 

Inte hade jag trott att mitt första blogginlägg från en cykeltur på Jylland skulle handla om en restaurang!

Jag har aldrig under mina 58 levnadsår ätit något så gott som jag gjorde på detta ställe. Jag valde det dyraste alternativet (ni vet... Syrran betalade) - en fem-rätters måltid, där jag bytte ut kötträtten mot "dagens fisk". Jag ska inte trötta ut er med att berätta allt som fanns på tallriken, men det som gjorde det hela så fantastiskt var att jag verkligen kunde urskilja varje smak. Smaksättningen var så väl balanserad att ingenting tog över. Alla smaker lyftes fram.

Som grädde på moset var personalen - servitris och kock (lågsäsong) - synnerligen trevlig och personlig och hade gott om tid för oss.

Jag rekommenderar var och en som besöker Skagen att besöka Kokkenes för lite god "friluftsmat".

 

Till sist vill jag bara be om ursäkt för den något vilseledande rubriken på detta inlägg. Men vad gör man inte för att få fler läsare? :-)

 

Javisstja! Det skulle handla om bilnummer också... Det får bli i ett nytt inlägg. Ni vet... det blir fler kottar då. :-)

Postat 2010-06-29 09:19 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar