Bloggar > Majjens blogg > Kilsbergen 10: Vinterträning

Kilsbergen 10: Vinterträning

Sitter här på fredagkvällen och planerar. På måndag är det dags för träning - på allvar hoppas jag. Måndag till torsdag tänker jag bege mig ut med skidor och pulka - ensam. Jag håller mig på hemmaplan i Kilsbergen. Visst har de lovat kyla?

Mina förhoppningar är att få testa lite ny utrustning under riktigt vintriga förhållanden. Inte minst mitt Akto ska få sig en duvning. Sen längtar jag efter ensamheten men kanske framför allt tystnaden. Arbetar man som majje är tystnad ofta en lyx.

Finns det några närkingar som läser det här? Ska ni till Kilsbergen i veckan? Håll utkik efter en skygg man med pulka och ett rött Akto. Ser ni någon sådan är det med största sannolikhet jag. ;-)

Jag återkommer med någon sorts rapport.

Håkan

 

PS Vaddå vinterträning? Jo... målet är fortfarande en Sarektur. Tyvärr blir det inte i år. Jag har insett mina begränsningar. Jag vill ha lite mer kunskap/erfarenhet av vintrighet innan det är dags. Så jag hoppas på svinkalla nätter och stormiga dagar. DS

Inlagt 2009-02-13 22:52 | Läst 13657 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2009-02-13 23:39   peter1969
Vintertid tycker jag skogsturer känns betydligt tryggare än fjällturer. Då har man alltid tillgång till ved och skogen är ett bra vindskydd. Fjället ställer dessutom större krav på utrustningen vilket jag i alla fall inte riktigt har.

Alltid kul med träningsturer, det blir nog snart en sån för mig också men jag får nöja mig med helgerna än så länge.
 
2009-02-14 13:24   Labben
Majjen!
Vart ska du gå under dessa dagar/nätter? För jag förmodar att du INTE ska cirkla runt Ånnabodasjöarna. Har du en rutt planerad?
 
2009-02-14 14:33   Håkan Friberg
Helt rätt Tommy. Runtruntrunt Ånnabodasjön blir det inte.
Jag har tänkt bli avsläppt i trakten av Pershyttan och börjar turen med att följa Kilsbergsspåret söderut. Bitvis tänker jag prova att åka på skogsvägar och bitvis helt utan leder, kanske längs en del vattendrag.
Från Ånnaboda hoppas jag på att det går att följa Bergslagsleden ner mot Leken. Om detta inte är görligt följer jag istället vattendrag och skogsvägar.
 
2009-02-14 17:09   BrittMarie
Visst är tystnad en lyx! Och lycka till med träningen! Ska bli intressant att höra hur Akto beter sej om vintern.
 
2009-02-14 17:21   Håkan Friberg
Allt är redan framplockat. Det som skulle köpas är köpt. Jag ger mig iväg redan imorgon - söndag.
 
2009-02-14 18:15   Islusen
Må vädergudarna vara med dig... det vill säga sända sina kallaste, hårdaste vindar och orimliga mängder med snö. God tur!
 
2009-02-14 18:32   marja
som det ser ut idag så komer det inte att bli en utmaning det är bara 100% njutning.
 
2009-02-15 09:27   brigas
Hur nära får dom komma den skygge mannen?Efter ett tag kanske han blir sällskaplig igen?
Förresten,sova i Akto på vintern,det måste kännas litet.
 
2009-02-15 19:12   Thomas Traneving
Vad skönt med sportlov! Det är väl den lyxiga sidan med att vara Majje ;)
Låter som en vädligt härlig tur. Hoppas vädergudarna är med dig!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in

Tips!