Bloggar > Majjens blogg

Majjens blogg

Med punkrockare i skogen

Jag tror det var Annika som kommenterade mitt förra blogginlägg, och lite avundsjukt lyckönskade mig till att ha någon i min närhet som ville följa med mig ut och övernatta vintertid. Jag förstår hennes frustration över att inte ha någon likasinnad i sin närhet. Det här att gå ut och lägga sig ensam kräver något mer än bara "vanligt" naturintresse.

Jag måste tyvärr lägga lök på laxen. I eftermiddags hittade jag en ny potentiell friluftspartner. En före detta (mycket uppskattad) arbetskamrat och jag träffades på en pub för en liten matbit och ett par öl. Sedan några år träffas vi i början och slutet av varje termin för att fira att skolan slutar respektive börjar. Han är - i mina ögon - en äventyrare, fast på ett mer globetrotter-liknande sätt. Han är mer än 20 år yngre än jag och han är punkrockare (the Advisors). Dessutom är han är småbarnsförälder. Det finns med andra ord mycket som skiljer oss åt. Vi har dock upptäckt under årens lopp att vi har en hel del grundläggande åsikter gemensamt vilket gör att vi trivs i varandras sällskap. Något som blivit ett gemensamt intresse är modern "non-mainstream"-musik. Inte så att vi har samma musiksmak, men intresset finns där.

Och nu kan jag tydligen locka med honom ut i skogen också...

PUUUUNK-VRÅÅÅÅÅL-KUUUUUL!!!!!!!!

Postat 2008-12-20 10:03 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kilsbergen 9: Ännu en vinternatt, Lockhyttan Placerad på karta

Ibland har man tur. Som till exempel när man den 3 december kommer överens med en kompis att sticka ut och övernatta i vindskydd under Luciahelgen. Och så blir det riktig vinter precis i tid. Vi blev visserligen tvungna att välja ett annat vindskydd än det vi tänkt, eftersom mina dubbfria inte klarade av de oplogade skogsvägarna i Kilsbergen. Vi valde Lockhyttan. Dit kan man alltid ta sig och där finns ved i skogen om det skulle vara slut i förrådet.

Kompis T och jag levde på korv och pilsner till huvudrätt och kaffe + avec till efterrätt. Vi diskuterade sommarens fjälltur och njöt av det vykortsvackra vädret och trevligt sällskap.

 

 

Jag skulle tro att vi somnade redan vid 21-tiden och vaknade definitivt först kvart över 10.

Två trevliga besök hade vi på morgonkvisten. Först en flock söta stjärtmesar och sedan den här lille krabaten som mumsade i sig resterna från gårdagens middag.

Postat 2008-12-14 14:48 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in