Bloggar > Majjens blogg

Majjens blogg

Profeten

Ägnade mig åt lite bokhyllsstädning alldeles nyss. Hittade då den lilla pärlan Profeten av Kahlil Gibran - en bok utöver det vanliga. Den innehåller samtalet mellan en profet och en folksamling. De avhandlar ett stort antal samtalsämnen. Det som jag främst fastnat för är profetens ord om barnen:

"Era barn är inte era barn. De är söner och döttrar av Livets längtan efter sig själv. De kommer genom er men inte från er. Och fast de lever hos er, tillhör de er ändå inte.

Ni kan ge dem er kärlek men inte era tankar, för de har sina egna tankar. Ni kan hysa deras kroppar men inte deras själar. För deras själar finns i morgondagens hus, som ni inte kan besöka ens i era drömmar.

Ni kan sträva att likna era barn, men försök inte göra dem lika er. För livet vänder inte tillbaka och dröjer inte hos den dag som flytt.

Ni är de bågar från vilken era barn skickas ut som levande pilar. Bågskytten ser målet på det oändligas stig och han böjer dig med sin makt för att hans pilar ska gå snabbt och långt. Låt dig i glädje böjas i bågskyttens hand. För liksom han älskar pilen som flyger, älskar han också bågen som är stadig."

Postat 2014-10-25 20:13 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in

Tips!