Bloggar > Majjens blogg

Majjens blogg

Jooo... det blev affär med Boden...

I detta blogginlägg berättar jag att jag blivit tillfrågad om jag ville sälja en bild till Bodens kommun. Den skulle i så fall användas som en väggtapet i stadshuset. Från början var det superbråttom. Jag hade bara några få dagar att bestämma mig på. Efter lite funderande tackade jag ja, och efter ytterligare en hel del mejlande kom vi överens om ett pris.

Därefter växlades ett antal mejl mellan mig och den som skulle utföra arbetet. De begärde först ett format på bilden som jag aldrig hört talas om, men det löste sig till sist med att jag skickade en länk till dropbox.

Nu fick jag besked om att jag skulle skicka en faktura till Bodens kommun, vilket jag gjorde. Idag damp pengarna ner på mitt konto! Kors i taket! Jag antar därför att en vägg i kommunens stadshus kommer att prydas av denna bild.

Om någon Bodenbo läser detta får ni mycket gärna höra av er med info om hur arbetet utvecklas. Dyker det upp någon artikel i lokaltidningen är jag också intresserad.

Bilden är tagen under en vintertur genom Sarek. Vill du läsa om denna tur finns första inlägget (av 10) här.

Postat 2013-11-22 16:45 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Stadshuset i Boden

För ett tag sedan fick jag ett mejl med följande innehåll:

"Hej Håkan,
jag jobbar som arkitekt och har gjort ett färgsättningsförslag till Stadshuset i Bodens Kommun. Genomgående tema är fototapeter med fjällmotiv och till detta skulle jag vilja använda ett av dina fotografier som jag hittat på Utsidan.se. Jag undrar om du vill ge tillstånd till att använda denna bild och eventuellt hur mycket du vill ha för den? Fotografiet har du själv kallat "Vinter i Sarek" och motivet är snöklädda berg med en strålande sol."


Här är bilden det handlar om.

Vad tror ni att jag svarade?       :-)

Så vitt jag förstår är det många fotografer som blivit tillfrågade, så vi får väl se hur det går. Kul att bli tillfrågad i alla fall.

Postat 2013-03-23 10:06 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Fikapaus med lappugglefamilj

Man får reda på saker om man har en son som är fågelskådare. Och man får se saker... Visserligen missade jag den spelgalna tjädertuppen och inte heller fick jag syn på berguvarna, men idag var jag med om något som hamnar bland det översta när det gäller närkontakt med djur... Allra roligast är väl när man blir helt överraskad och råkar ut för något oväntat, men jag måste säga att även om detta var planerat, så överträffade det mina vildaste förväntningar...

Fågelskådaren hade fått reda på att det häckar ett lappugglepar närmare än 15 mil från Örebro. Det måste vara en av de sydligaste i Sverige. Vi åkte dit, vi fick syn på den, och... vi umgicks.

Först hittade vi den mäktiga honan. Hon lät sig villigt fotograferas både i en tall och på marken. Vi hörde sedan en unge pipa och följde ljudet. Då kom hanen. Och snacka om att vara social! Stundtals befann den sig inte mer än två meter bort medan vi satt och fikade. Det kändes helt overkligt. Efter en dryg timme packade vi ihop och begav oss till bilen. En liten bit på vägen slog hanen följe, innan den vände åter till sin familj.

Overkligt var ordet, sa Bull.

 

Postat 2008-07-03 19:21 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar