Bloggar > Majjens blogg

Majjens blogg

Jag kräks på all julmusik... nästan...

För väldigt många år sedan kom jag över ett av de allra första exemplaren av julskivorna Absolut Christmas. Jag tyckte att jag hade gjort ett fynd: Allt det bästa fanns ju med! Det upptäckte tyvärr alla varuhus också och dessutom såväl Lokalradion som reklamkanalerna. Det dröjde inte länge innan min CD-skiva låg ospelad. Och bara liiite längre tog det innan jag faktiskt inte stod ut med att höra den över huvud taget. Numera gör den kommersiella julmusiken mig näst intill illamående.

Varje år öser de för tillfället populära artisterna dessutom ut högar med smöriga tolkningar av klassiska jullåtar.

Men så! Av en ren slump hittade jag Franska Trion på Spotify. De spelar utmärkt, ibland lite jazziga versioner av några klassiska julmelodier samtidigt som de räcker upp långfingret åt "etablissemanget". När jag hörde den första låten tyckte jag att det lät fruktansvärt, men plötsligt märkte jag att jag njöt! SÅ snabbt gick förändringen.

En av deras låtar finns på youtube. För att få höra hela skivan måste ni söka på Spotify.

Det vore kul med lite återkoppling. Finns det fler som faktiskt gillar det här?

Till alla på Utsidan - Kompisar och andra som läser det jag skriver - vill jag härmed tillönska en riktigt

God Jul!

Postat 2011-12-20 20:30 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Vindskyddsjakt med stor bonus Placerad på karta

I söndags var jag och Livskamraten ute för att besöka och dokumentera tre vindskydd längs kanotleden i Svartån. Vid Svartå herrgård svängde vi söderut längs väg 205 - mot Laxå. Vi hade inte åkt mer än en knapp kilometer då ett djur promenerade tvärs över vägen i sakta mak. Jag såg genast att det var något nytt - något jag inte sett tidigare - och den första tanken som passerade mitt huvud var - varg! Det finns ju varg i närheten och jag har länge hoppats att stöta på ett exemplar eftersom jag ofta rör mig i dessa trakter.

Men... i nästa ögonblick insåg jag att det var frågan om ett annat djur. Att jag inte omedelbart begrep vilket djur det var frågan om berodde troligen på storleken. Jag trodde inte att lodjur var så stora. För det var ett sådant vi såg i maklig takt promenera över vägen. Mitt livs första.

Undrar när jag får se min första varg... eller björn?

Postat 2011-12-06 20:13 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in

Tips!