Bloggar > Majjens blogg > Kilsbergen 4: Första ...

Kilsbergen 4: Första träningen...

På onsdag ska jag och Anders (min kommande Sarek-partner) ut och leta upp snön för att göra första träningen tillsammans. Redan innan dess ville jag dock prova mitt nyinköpta Omnifuel. Jag bjöd därför bästisen Tommy på middag vid Falkasjön uppe i Kilsbergen. Sjön är mycket vacker med alla vikar och uddar. Isen låg fin och flera skridskoåkare såg vi på avstånd.

 

 

Uppe på Falkaberget finns en metallplatta med en rad av Dag Hammarskjöld. Texten är i sig tänkvärd, men inte på just den platsen. Det är få ställen i Kilsbergen där det är viktigare att vara koncentrerad på just varje steg.

 

Falkasjön är en av många sjöar på Kilsbergskanten som är uppdämda och som tidigare använts som energikälla.

 

 

Terrängen runt sjön är väldigt "vild" till utseendet, men ändå mycket lättillgänglig.

 

Bergslagsleden passerar sjöns ena sida. Det finns vindskydd byggda på både norra och södra sidan av sjön. De två södra vindskydden ligger intill Bergslagsleden, medan de på norra sidan hör till det sk Falkalägret. De ligger ute på en ö och dit tar man sig med hjälp av en dragfärja.

Bro till de södra vindskydden. Av någon anledning finns inte dessa vindskydd markerade på kartan över Bergslagsledens etapp 10. Möjligen beror det att dessa vindskydd tidigare var ganska förfallna och vindskyddet vid Björktjärn finns ju alldeles i närheten. Nu hade båda vindskydden nytt tak.

 

Och hur gick träningen? Absolut inga problem. Köket tände precis enligt instruktionsboken. Men... jag var tydligen så fokuserad på själva köket att jag glömde att det inte var ett Trangia jag hade med mig. Alltså... jag glömde kastrullen hemma. Så det blev en kopp kaffe ur termos och en smörgås därtill, medan vi beundrade det vackra köket och förundrades över (o)ljudet.

Inlagt 2008-02-17 17:52 | Läst 21762 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-02-18 19:26   BrittMarie
Ojdå, så snopet det måste känts...men efter alla umbäranden du och den gode Tommy tagit er igenom är jag säker på att er vänskap består även efter denna tur. Och du fick ju ändå träna på att tända köket i friluftsmiljö!
 
2008-02-18 20:08   Håkan Friberg
Jaa. Det här "problemet" var att betrakta som en fis i rymden.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Position


Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in