Bloggar > Majjens blogg > Den godaste friluftsmaten - ...

Den godaste friluftsmaten - överlägset

Sedan många år byter jag och Livskamraten julklapp med Syrran och Svågern enligt ett bestämt mönster: Vi tar med dem på något "frilufsigt" och de bjuder på någon riktigt fin restaurang som avslutning.

Förra årets julklappar delades delades ut på norra Jylland i veckan som gick. Denna gång handlade det om en cykeltur med lite kulinariska och kulturella andhämtningsställen.

Eftersom mitt bloggande legat på sparlåga ett tag var jag helt inställd på att skriva något eller några inlägg om turen, och när jag nu sitter vid datorn och tänker tillbaka på veckan så är det två händelser som framför allt gör sig påminda. Den första handlar om mat och den andra om bilnummer...

Vi kom till Skagen samma dag - 23 juni - som de firar Sankt Hans med stor eld på stranden.

 

 

Dagen därpå ägnades åt besök på Skagenmuseet...

 

... besök på Grenen...

 

... OCH... sökande efter en fin fiskrestaurang. Och visst hittade vi en... Kokkenes på Havneplats!

 

Inte hade jag trott att mitt första blogginlägg från en cykeltur på Jylland skulle handla om en restaurang!

Jag har aldrig under mina 58 levnadsår ätit något så gott som jag gjorde på detta ställe. Jag valde det dyraste alternativet (ni vet... Syrran betalade) - en fem-rätters måltid, där jag bytte ut kötträtten mot "dagens fisk". Jag ska inte trötta ut er med att berätta allt som fanns på tallriken, men det som gjorde det hela så fantastiskt var att jag verkligen kunde urskilja varje smak. Smaksättningen var så väl balanserad att ingenting tog över. Alla smaker lyftes fram.

Som grädde på moset var personalen - servitris och kock (lågsäsong) - synnerligen trevlig och personlig och hade gott om tid för oss.

Jag rekommenderar var och en som besöker Skagen att besöka Kokkenes för lite god "friluftsmat".

 

Till sist vill jag bara be om ursäkt för den något vilseledande rubriken på detta inlägg. Men vad gör man inte för att få fler läsare? :-)

 

Javisstja! Det skulle handla om bilnummer också... Det får bli i ett nytt inlägg. Ni vet... det blir fler kottar då. :-)

Inlagt 2010-06-29 09:19 | Läst 20859 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2010-06-29 14:40   thegedd
Museet tänker jag inte missa nästa gång.....hmm....bilnummer ?
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Position


Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in