Bloggar > Majjens blogg > Planen del 4: Tarrekaise

Planen del 4: Tarrekaise

Efter Fierrovagge skulle vi komma att stöta på Tarraätno. Beroende VAR vi kom ut och beroende på vattenmängden i älven fanns det ett antal tänkbara övergångar. De två givna var förstås "färjan" vid Såmmarlappastugan i söder och bron vid Tarraluoppalstugorna i norr. Där emellan hade jag fått tips om två vadställen ungefär 3 respektive 5 km söder om stugorna.

Vår plan var att följa älven norrut och ta oss över så snart det gick. Sedan skulle vi söka oss upp till Paijep-Puoites och sedan ner till den större sjön Puoites. Nu skulle det gå uppför igen. Målet var att först titta ner i Tjuoltavagge från Ruonas och sedan leta upp en tältplats antingen i Ruonasvagge eller vid någon av småsjöarna vid Habres. Härifrån skulle man kunna göra en fin topptur: Ruonaskåppe - Såmmatjåkkå - Tjilaktjåkkå - Piernakaise.

Avslutningen skulle bli att följa Vallevagges nordöstra kant ner till Prinskullen och Kvikkjokk.

 

Japp - så såg PLANEN ut. Verkligheten då? Tjaa... ingen del av planen genomfördes som det var tänkt. En av delarna genomfördes nästan inte alls. Trots det betygsätter jag den här vandringen som en av de mest intressanta jag genomfört.

Inlagt 2010-10-24 10:43 | Läst 16350 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2010-10-24 20:32   dHANScan
Spännande. Och spännande att erfara fler detaljer från den här etapp. T ex hur I kom över Tarraädno på sträcken? För oss som gick längs Padejelantaleden i sommar mellan Såmmarlappa- och Tarraluoppalstugorna kan flera tänkbara ställen vara möjliga - utom dom som redan är nämnd el känd (vid Gårddevarjåhkå nog mest lämplig).

Till ett par av dina tidigare inlägg:
Grattis med järvbilden. Den villa jag mycket gärna ha mött, har hittils alltid endast sedd spårtecken och inte alls varje år.
Fina kanjonbildar i Fierrovagge. Just den del av din sträcka följde jag noga med BD10'an därför att jag ju hade planerad att korsa NV upp över Fierrovagge och 1181-sjön i juli, men fick spara några km till mera lättgången väg på Padejelantaleden norrut
 
Svar 2010-10-24 22:02   Håkan Friberg
Kanjonbilden är tagen INNAN jag kom fram till Fierrovagge. Om du följer min blogg kommer du att få reda på exakt var, så småningom.
 
2010-10-24 20:52   OBD
Jättekul att fått ta del av PLANEN. Ser nu med spänning fram mot att ta del av verkligheten.
 
Svar 2010-10-24 22:03   Håkan Friberg
Precis. Nu ska jag ta sats...
 
2010-10-26 21:23   BrittMarie
Det är fint att titta ner i Tjuoltavagge från det hållet! Och nu är jag grymt nyfiken på att få veta hur det verkligen blev!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in

Tips!