Bloggar > Majjens blogg

Majjens blogg

Dovra sjöar Placerad på karta

På torsdag bär det iväg för några få dagar på skidor i Jämtland. Innan dess ville jag suga ut det sista (?) av vintern i Närke. Det blev ett besök i det fantastiska naturreservatet Dovrasjödalen. Jag har varit där många gånger tidigare - och även övernattat i vindskyddet tillsammans med elever - men aldrig tidigare pulsat i snö. 

Dovra sjöar är tre långsmala sjöar som ligger på rad i en riktigt häftig sprickdal. Framför allt den norra sjön har magnifika stup på båda sidor. Tanken var att i möjligaste mån vandra nedanför stupen, men på västra sidan tvingades jag tidvis upp på höjderna. Det kändes inte helt OK att vandra på isarna direkt under stupen.

Dovra kyrka

Dovra kyrka

Norra sjön

Välfyllt vedförråd trots det sena datumet. Välskött! 


En reslig gamling


Stupen på den östra sidan har rejält överhäng.

Spännande isformationer.

Det finns en hel del intressant att läsa om Dovra sjöar på länsstyrelsens hemsida. Klicka på länkarna till höger.

Positioneringen gäller vindskyddet.

Postat 2013-03-26 19:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Stadshuset i Boden

För ett tag sedan fick jag ett mejl med följande innehåll:

"Hej Håkan,
jag jobbar som arkitekt och har gjort ett färgsättningsförslag till Stadshuset i Bodens Kommun. Genomgående tema är fototapeter med fjällmotiv och till detta skulle jag vilja använda ett av dina fotografier som jag hittat på Utsidan.se. Jag undrar om du vill ge tillstånd till att använda denna bild och eventuellt hur mycket du vill ha för den? Fotografiet har du själv kallat "Vinter i Sarek" och motivet är snöklädda berg med en strålande sol."


Här är bilden det handlar om.

Vad tror ni att jag svarade?       :-)

Så vitt jag förstår är det många fotografer som blivit tillfrågade, så vi får väl se hur det går. Kul att bli tillfrågad i alla fall.

Postat 2013-03-23 10:06 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in

Tips!