Bloggar > Majjens blogg > Gamla Sarek-minnen... och ...

Gamla Sarek-minnen... och nya...

I början av juli denna sommar guidade jag en gammal kompis genom delar av Sarek. Givetvis passerade vi Skarja. Det var länge sedan jag var där. Telefonhytten och dasset...? Hur länge har det sett ut så? Nu kan man gå in i hytten och där finns ett extra-rum med bord och bänkar... Fanns rummet tidigare men var låst? Eller är det en tillbyggnad?

Nå. Efter en mycket blöt förmiddag var det skönt att komma inomhus. I röran vid telefonen hittade jag denna lilla anteckningsbok...

Och när jag bläddrade fram till sidan 12...

1997 var det 20 år sedan min och Livskamratens första Sarektur. Den finns beskriven här.

Turen 1997 var tänkt att bli en RIKTIGT lång tur genom många av Sareks dalgångar, men värmen, myriaderna av mygg samt frånvaron av vind gjorde att turen mer än halverades. Vi gick bara från pöl till pöl och doppade våra kläder eller hela oss. När vi tryckte till med händerna bakom öronen blev de alldeles blodiga av mätta myggor.

Ja, se den vandringen var minnesvärd... ALLA vandringar blir bra eller åtminstone OK i jämförelse...

:-)

Inlagt 2013-07-21 19:29 | Läst 13526 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2013-07-21 21:41   brigas
Ja,det är kul med gamla färdböcker,brukar också bläddra i dem där de finns,extra kul om man hittar sitt och bekantas namn sen förr.
 
2013-07-22 11:20   robertons1
Ja, det är märkligt vilken glädje man kan ha av den värsta turen!
 
2013-07-24 22:03   fowwe
Denna bok har jag missat när jag varit där. Fantastiskt att den ligger kvar. Jag ska leta efter den om/när jag passerar.
 
2013-07-31 12:37   Thomas Traneving
Mygg och knott är nog bland det värsta som finns. Hus, ryser när jag läser att handen var full av mätta mygg!!!
En av anledningarna till att jag ofta väljer alpvandringar istället ;)
/H
 
2013-09-09 12:57   Wolf25
Soprummet som tidigare fanns i den halvan är ombyggt till raststuga.
 
Svar 2013-09-09 19:13   Håkan Friberg
Aha. Jag misstänkte att det var något sådant. Hur är det med dasset? Hur länge har det funnits?
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in