Bloggar > Majjens blogg

Majjens blogg

Vargkitteln Placerad på karta

Vargkitteln är ett av fyra små naturreservat asom ligger tätt ihop i Kilsbergen, ca 7 km norr om Garphyttan. Jag och Livskamraten var egentligen på väg till vindskyddet vid Göljan när vi kom på att det var länge sedan vi besökte Vargkitteln.

Idén innebar några kilometers snöpulsande men var väl värt mödan. Själva Vargkitteln är ett tudelat vattenfall som är mycket mäktigt på våren. Även så här i vinterskrud är det spännande med alla is, men tyvärr mycket svårfångat på bild. Däremot bjuds på många fina närbilder.

Här hittar ni ett tidigare blogginlägg om detta område:

http://www.utsidan.se/blogs/majjens/index.htm?tag=212&skip=25

Postat 2013-01-12 22:40 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vi letar tretå i Garphyttan Placerad på karta

Det finns tretåig hackspett på flera ställen i närheten av Örebro, men vill man vara mer eller mindre säker på att få syn på en, då ska man bege sig till Garphyttans nationalpark.

Skådaråret hade börjat bra med bland annat sothöna, sparvhök, ormvråk och korp redan på nyårsdagen och vi hoppades att flytet skulle fortsätta - och det gjorde det. Vi hittade vår tretå, men också nötskrika, spillkråka, större hackspett förutom en hel del småfågel, t ex svartmes, trädkrypare, domherre och talltita.

Efter flera dagars regn kunde vi nu njuta av sol och nollgradigt, och det var med stort välbehag vi tog en fika med ryggarna lutade mot en välkomnande granstam.

Utöver fåglar såg vi skogsmus, ekorre och...

Innan vi begav oss hem tog vi vägen förbi Lugnets IP i södra Örebro. Vi hade hört ett rykte om att där skulle finnas en...

... just det - kattuggla.

Positioneringen gäller tretån.

Postat 2013-01-02 20:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in