Bloggar > Majjens blogg

Majjens blogg

Nu har det gått 10 år...

För 10 år sedan fyllde jag 50 år. Då bestämde jag mig för att ta ett nytt steg i mitt liv. Åtminstone i mitt friluftsliv. Jag och Livskamraten begav oss då ut på vår första vintertur någonsin. Vid det tillfället hade ingen av oss stått på längdskidor på över 30 år. Det märktes. Men vi tog oss från Abisko till Nikkaluokta i tidiga mars 2002. En helt underbar stugtur. Om detta kan man läsa här.

Sedan dess har jag gjort en vintertur varje påsk. Varannan påsk har jag gjort den tillsammans med Livskamraten och de andra gångerna med en gammal kompis - Anders. Turerna med Livskamraten har oftast blivit stugturer och de med Anders oftast tältturer. Den tionde skidturen blev en Sarektur tillsammans med Anders påsken 2011. Den turen finns beskriven i min blogg. Den första inlägget (av 10) hittar man här.

Nu är det alltså dags för min 60-årsdag. Jag valde länge mellan en resa till New York (som jag väldigt gärna återser) och en fjällresa. Livskamraten hävdar att hon aldrig tvekade vilket det skulle bli. Skillnaden nu jämfört med för 10 år sedan är att båda våra vuxna söner följer med. Den äldre - Skribenten -  har gjort en Jämtlandstur tillsammans med Modern för ett par år sedan. Den yngre - Ornitologen - har inte stått på ett par skidor sedan han fyllde 10.

Eftersom Livskamraten gärna sover i stuga medan båda sönerna gärna provar vintertältning så tar vi med ett 3-mannatält vilket medför att jag kan välja.

Denna gång blir det dessutom fråga om en rundtur. Den tänkta färdvägen är Abisko - Abiskojaure - Alesjaure - Unna Allakas - Abiskojaure - Gorsavagge - Abisko.

Start den 9 mars.

Postat 2012-01-05 00:00 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar