Bloggar > Majjens blogg > Fantasier i slutet av en ...

Fantasier i slutet av en solotur

Jag ligger på rygg på mitt uppblåsbara liggunderlag utanför tältet. Platsen är Staloluoktas tältplats och jag ligger och väntar på helikoptertransport till Ritsem för vidare transport till Kebnats och sedan Saltoluokta, där Livskamraten väntar.

Vädret är strålande. Inte för varmt - trots solen - och med en behaglig vind från söder. Ögonlocken faller ihop emellanåt. I den mån jag har ögonen öppna ser jag molntussar av olika form driva förbi. 

Plötsligt ser jag ett moln jag känner igen.

- Om jag spegelvänder det där molnet har det ju exakt samma form som Island.

Att det blev just Island jag hittade (om än spegelvänt) har sin naturliga förklaring. Jag var där för första gången i början av sommaren. Tillsammans med Livskamraten och våra båda vuxna söner hade vi tolv fantastiska dagar där. Äldste sonens "uppgift" inför resan var att hitta mysiga/intressanta platser så långt från turistströmmen som möjligt. Det lyckades han bra med. Han brukar vara bra på sånt. När jag och Livskamraten åkte till Barcelona för ett par år sedan fick vi tips av honom på några små mysiga restauranger, till exempel.

Jag tittar upp mot Island igen. Vad tusan! Det har helt ändrat form! Ett stort moln har "invaderat" Island. Det ser ju ut som Spanien. Slump?

De flesta moln ser ju ut som något land märker jag nu. Det måste vara min gamla mellanstadielärar-hjärna som spökar: Finland, Indien, Chile, Australien... fast det är klart... det där molnet liknar ju formen på Livskamratens...

...och det där...

Nej, nu får helikoptern komma snart...

Inlagt 2014-08-10 14:02 | Läst 7369 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2014-08-10 20:35   OBD
Visst är det kul att fantisera, oavsett om man väntar på helikopter eller ej. :-)
 
Svar 2014-08-11 19:18   Håkan Friberg
Ja, lite goa fantasier kan sätta spets på verkligheten. :-)
 
2014-08-11 11:20   Karolina P
Min arbetsmaskintokige 5åring såg bara en massa grävmaskiner, dumprar och vägvältar hela tiden när vi låg och tittade på moln i somras. Och kunde han inte få molnet att likna något sådant så var det en grushlg han såg ;) Så jag antar att det är lite grann som med allt annat; man ser det man vill se...
 
Svar 2014-08-11 19:20   Håkan Friberg
Du har säkert rätt - till en del. Jag kände ingen längtan efter att se de här länderna. Men det är klart... det jag såg sen... :-)
 
2014-08-11 22:12   dHANScan
Oavsett molnens form(ar). Man återkommer till någonstans i Laponia!
 
Svar 2014-08-13 21:37   Håkan Friberg
Absolut! Det slår aldrig fel.
 
2014-08-12 18:09   garling
Jo, men nu väntar vi på en målande beskrivning av din solotur!
Med vänlig hälsning, Gärling
 
Svar 2014-08-13 21:39   Håkan Friberg
Jodå. Någonting kommer så småningom. Jag kommer att göra en artikel om första halvan av min tur, men... det dröjer.
 
2014-08-13 20:37   päeng
Inte lika romantiskt, men jag brukar se bade länder och kontinenter när jag river ned tapet
 
Svar 2014-08-13 21:40   Håkan Friberg
Jag tycker att det låter jätteromantiskt! Men... händer det ofta?
 
2014-08-15 14:20   päeng
Jobbar som målare, så det hander då och då.
 
Svar 2014-08-16 09:29   Håkan Friberg
Ah... det förklarar saken. :-)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar