Bloggar > Majjens blogg > En fjällvistelse - ...

En fjällvistelse - kulinarisk utöver det vanliga 1

Årets - tredelade - sommarfjälltur visade sig bli en kulinarisk tur utöver det vanliga. För varje tur vi gjort tidigare så har vi - jag och Livs- kamraten - blivit mer och mer trötta på den frystorkade maten. Visserligen kan man variera smaksensationerna genom att ta med olika fabrikat på turen (varje fabrikat verkar ha stoppat i ungefär samma kemikalier/kryddor i samtliga sina påsar) men det blir ändå enahanda. Under ett antal år har vi börjat ta med oss torkad köttfärs med olika kryddning, men i år bestämde vi oss för att minst hälften av huvudmålen skulle vara hemtorkade. Redan förra sommaren hade Livskamraten varit på en fjälltur där hon hade med sig ett antal rätter som hon torkat själv. Nu skulle antalet utökas.

Torka mat

En stor inspirationskälla har varit boken Torka mat av Eric Tornblad. Han får det att låta så enkelt som det faktiskt är.

Men - och detta kan inte nog understrykas - Joanna Heilig, medlem på Utsidan, har varit en minst lika stor inspiratör. Tack!

Jag ska inte här ge mig in på recept. Ni skulle då kunna få den felaktiga uppfattningen att det är jag som har stått för fantasin. Jag lovar däremot att tillsammans med Livskamraten publicera våra (läs: hennes) bästa recept i något/några kommande blogginlägg.

Det allra godaste hon tillagade var en liten förrätt som serverades en av de första kvällarna - en omelett med torkad serranoskinka och soltorkade tomater.

Inlagt 2012-08-25 14:59 | Läst 17637 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2012-08-26 20:10   joanna
Oj, vliken fin omelett! Hoppas det kommer fler lika fina recept från gourmetvandringen.
Tack för det vänliga omnämnandet, fast det känns rätt så oförtjänt - jag går ju bara in för att bära, laga och diska så litet som möjligt :)
 
Svar 2012-08-26 21:06   Håkan Friberg
Kan man kombinera det med god mat så är det ju fantastiskt!
 
2012-08-28 09:10   sofiah
Låter riktigt gott! Håller med om att boken är bra. Deras Powerbars var toppen. Kycklingen fick jag dock inte till...
 
Svar 2012-08-28 17:06   Håkan Friberg
Powerbars har jag inte provat och inte heller med torkad kyckling. Vi är verkligen nybörjare. Men det kommer!
Vad som däremot kommer - i denna blogg - är några recept från vår tur.
Tack för din kommentar. :-)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in

Aktuellt: Produktnyheter