Bloggar > Majjens blogg

Majjens blogg

En annorlunda vintertur - del 1

Det är inte mycket man kan vara helt säker på när man planerar en vandring eller skidfärd. Även om jag alltid försöker tänka igenom flera tänkbara skeenden så händer det alltid något som överraskar och årets skidtur utgjorde inget undantag i det avseendet. Oftast tillför detta något positivt...

I mitt förra blogginlägg gav jag lite bakgrund till årets tur. Tillsamman hade jag och Livskamraten planerat min 60-årstur. Den tänkta färdvägen var Abisko - Abiskojaure - Alesjaure - Unna Allakas - Abiskojaure - Gorsavagge - Abisko. 

Skillnaden nu jämfört med min 50-årstur var att båda våra vuxna söner följde med. Den äldre - Skribenten -  har gjort en Jämtlandstur tillsammans med Modern för ett par år sedan. Den yngre - Ornitologen - har inte stått på ett par skidor sedan han fyllde 10. Eftersom Livskamraten gärna sover i stuga medan båda sönerna gärna provar vintertältning så tog vi med ett 3-mannatält vilket medförde att jag kunde välja.

Fredagen den 9 mars klev vi på nattåget mot Norrland. Drygt fem timmar försenade klev vi av vid Abisko turiststation, hämtade ut den hyrda utrustningen till sönerna och letade upp vårt nattlogi. Nästa dag skulle det bära iväg.

Skribenten och Livskamraten

Ornitologen och födelsedagsbarnet

Postat 2012-03-31 14:21 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Logga in