Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.

Under ett helt år sov Anna Smedslett och Anna Tengblad ute minst en natt varje månad. Ibland helt ensamma, ibland i en större grupp med andra vänner. De har upplevt många naturreservat runt omkring Stockholm och haft gott om tid att lära sig mer om lägerliv och varandra.

– Tiden står still när man är där ute. Det har varit enormt berikande med alla samtal som pågår under ett helt dygn. Man är så närvarande och hinner prata klart. Det finns inga mobiltelefoner, ingen tv eller barn som pockar på uppmärksamheten. Inga störningsmoment över huvud taget, säger Anna Tengblad.

Första övernattningen första året spenderades i ett vindskydd. Övriga elva gånger spände de upp hammockarna mellan två träd. Om det inte regnar (då blir det tarp) sover de under bar himmel, förklarar Anna Smedslett.

– Det är väldigt speciellt att ligga i en mörk skog och titta upp mot himlen och trädkronorna i en varm kokong. Det här det bästa ”lifehacket” någonsin och något jag aldrig kommer att kompromissa med.

 

Några utvalda sova-ute-produkter hos Naturkompaniet:

 


Mysig dunsovsäck


Varm dunsovsäck från Marmot som passar kallare äventyr. Fylld med impregnerat, 650 fillpower dun. Två korta tvåvägsdragkedjor i sidorna, en dragkedja i fotboxen som kan öppnas för att expandera fotutrymmet.

Till produkten

 


Uppblåsbart liggunderlag 


Isolerande liggunderlag från Mountain Equipment med syntetfyllning och låg packvolym. Passar för de flesta outdooraktiviteter och årstider, förutom de allra kallaste. 

Till produkten

 


Lysande pannlampa

Kompakt, lätt och mångsidig pannlampa från Silva. Med uppladdningsbart batteri, intellligent ljusflöde och kraftfullt ljus. En funktionell och pålitlig följeslagare 

Till produkten

 


 Legendarisk termosflaska

(bildtext)Stanleys klassiska termos i en ännu bättre version. Efter uppdateringen har storleken ökat utan att ändra formen genom att expandera innerväggen. Materialet är ännu slittåligare och går bra att diska i diskmaskinen. 

Till produkten

 


 Ordentlig ullmössa


Robust och rejäl ribbstickad mössa i mjuk och varm lammull. Bred uppvikt kant och Fjällräven-emblem framtill. 

Till produkten

 


Alla Mini-Guider från Naturkompaniet