Laga mat över elden!

Så får du fyr på brasan och lagar god mat ute i naturen. Här hittar du tips, prylar och recept för ditt äventyr.

Mysfaktorn och värmen stiger rejält när man får fyr på brasan ute på utflykten. Den ger både möjlighet att värma sig – och att laga riktigt god mat.

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.

En termos är din bästa vän för dagsutflykter. Den är snabb och smidig att ta fram när orken tryter och dessutom kan innehållet enkelt varieras. Saft eller blå­bärssoppa är några förslag som kan höja humöret på äventyra­ren. Extra gofika, nötter, russin och en chokladkaka att dela på är också ett vinnande koncept. Vid längre utflykter är en mattermos ett enkelt sätt att få med sig riktig mat.

Skogens skafferi: Tips för årets svampsäsong

Gör dig redo för skattjakten. En plock- och prylguide för svampälskare.

Nu är våra skogar fyllda med små skatter i form av svampar. Packa en ryggsäck med varm dryck och god fika, leta fram svampkorgen, ta på dig dina gummistövlar och ge dig ut på nära äventyr. Här hittar du kunskap, praktiska tips och prylar för din skattjakt i skogen.

Fem populära tält för vandring

Tältet är en av de viktigaste delarna i din friluftsutrustning. Det ger skydd i regn och rusk och utgör plats för återhämtning och vila.

Ett bra tält ska vara enkelt att sätta upp i alla väder och ha slitstarka vävar som tål hög grad av nötning, solljus, vind och vatten. Sömmarna ska vara vattentåliga och starka och infästningar för tältlinor genomtänkta och förstärkta. Här kommer fem utvalda favoriter.

Naturkompaniet uppmanar sina kunder att göra vardagen till ett äventyr, oavsett om det handlar om att plocka svamp med barnen eller planera en långvandring igenom Sarek.