Bloggar > Majjens blogg > Första hänget. Äntligen!

Första hänget. Äntligen!

För ett par dagar sedan fick jag äntligen hem min första hängmatta - en DD-lättviktare. Redan innan dess visste jag var jag skulle göra mitt första häng.

Kilsbergen är ett fantastiskt område. En av de kändaste utsiktspunkterna kallas Rusakulan. Där är iordninggjort för besökare. Om man klättrar ner därifrån och sedan brant upp på höjden västerut så hittar man ensligheten samt en ännu vackrare utsikt.

Inlagt 2017-10-13 21:27 | Läst 19917 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-10-14 08:59   Johan.H
Vacker plats! Gjorde mitt premier häng förra lördagen och visst är det bra!
 
Svar 2017-10-14 11:09   Håkan Friberg
Aha? Vi är flera nybörjara? Kul!
 
2017-10-14 09:58   statemachine
Och här har jag väntat på om du vill låna min hammock:)
Visst är det fint där, perfekt plats att hänga på.
 
Svar 2017-10-14 11:12   Håkan Friberg
Du... det här var min första hängmatta. Tror inte att det bli min enda. :-)
Tack för platsen förresten! Det var ju du som lockade dit mig. Det gamla vindskyddet står fortfarande - nätt och jämt. Skulle vara kul med en renovering/nybygge på denna underbara plats.
 
2017-10-15 13:38   Christofer Bruhn
Hammock öppnar upp för möjligheter i skogsteräng ändå så är man präglad på tält . Tid att träna in nya vanor .
Det finns restriktioner i Naturreservat om tex att tälta antar att övernatta i Hammock räknas som tältning det med? Önsketänkande förstås ?
 
Svar 2017-10-15 13:55   Håkan Friberg
Jag kommer troligen att planera mitt vandrande på ett helt annat sätt när jag har hängmatta med. Många gånger har jag passerat platser som varit helt fantastiska utom i ett avseende - ingen bra tältplats. Nu kan jag leta dem igen.
Och ja... säkert gäller tältförbud även hängmattor.
 
2017-10-15 16:50   statemachine
Markägaren skall bygga nytt vindskydd.
Det har dragit ut på tiden pga de varit upptagna i södra länsdelen.
 
Svar 2017-10-15 18:13   Håkan Friberg
Fantastiskt! Har du haft personlig kontakt?
 
2017-10-18 16:57   FruNalleman
Tack för en spännande uppdatering om skoghäng! :) Även jag är nyfiken, har sovit i mormors trädgård i "turistmattan" hittills, men vad skönt det vore att slippa bära tält.

Men hur gör du för att det ska bli varmt runtom, behövs nån isolering runt sovsäcken (med tanke på blåst och kyla)?
 
Svar 2017-10-19 09:18   Håkan Friberg
Jag har ju skaffat den lättaste modellen jag hittat. Anledningen är ju att få ner vikten. De flesta modeller jag hittat är dock ganska tunga. Att byta ut ett enmans lättviktstält mot en hängmatta med tillbehör är knappast någon viktvinst. Däremot finns det ju andra fördelar.
När det gäller värmen är jag osäker. Jag är varm av mig och det räckte mer än väl med min vanliga sovsäck på ett cellplastunderlag. Det ska bli intressant att göra ett häng när termometern visar minusgrader. Jag gissar att jag måste skaffa någon form av isolering på undersidan. Så liten och lätt som möjligt.
Blåsten är jag inte orolig för. Det känns ganska skyddat.
 
2017-10-20 09:44   scandiaca
Trevlig med video. Mer sånt! :) Till hängmatta har jag inte kommit själv, men suget finns där. Är lite rädd för att dra på mig ännu mer prylar bara.
 
Svar 2017-10-20 19:09   Håkan Friberg
Mmm... Det gäller att göra sig av med prylar också. Även om det svider. :-)
 
2017-10-20 14:41   Christofer Bruhn
Jar har en Hennessy Hammock. Lite kyligt tidig vår då vind/blåst inverkar.Använt cellplast även prövat uppblåsbar men vet inte vad jag tycker mer än att underlagen glider mot hammock botten.Köpte ett snö/solskydd på Biltema (39:90) som gjorde mycket nytta går skjuta upp på sidan mot kylig vind .Skillnad isolering mot vind/blåst än mot marken..
 
Svar 2017-10-20 19:13   Håkan Friberg
Tack för tips. Jag ska ut någon helg under senhösten och hoppas på lite skitväder. Vill lära mig mer.
 
Svar 2017-10-20 21:05   Christofer Bruhn
Lycka till spännande nya vinklar på friluftslivet !
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Position


Arkiv

Kategorier

Etiketter

Länkar

Aktuellt: Produktnyheter