Att man blir äldre märks ju nästan inte så länge man inte ser sig i spegeln. Fysiken är ju förstås inte riktigt är vad den var för 20 år sedan, men det har kommit så sakta smygande att det nästan kan trollas bort med argument som att jag VILL inte vandra lika långt, bära lika tungt, klättra lika högt som tidigare.
Det går emellertid inte att "tänka bort" barnens uppväxt. Vi var i Eskilstuna igår och firade äldste sonens - skribentens - 31-årsdag. Sonen/fotgrafen/fågelskådaren/packåsnan var förstås också där. Och givetvis Livskamraten.
Det var ofrånkomligt att delar av samtalet skulle handla om fjällturer - såväl utförda som tänkbara. Dock fick samtalet en något annorlunda inriktning än det vanligtvis brukar få.
Fotografen håller på att utvecklas från en skaplig amatörfotograf till en mycket duktig. Han hyser nog en dröm att någon gång kunna livnära sig på fotografering. Skribenten är - som namnet antyder - en duktig skribent, men håller också på att utbilda sig inom Lay-out. Och att jag tycker om att skriva, det känner de flesta av er till.
Det kom fram vid vårt samtal att de båda närde en dröm om att vi tre tillsammans skulle ge ut en naturbok - helst en fjällbok. Skribenten var inne på Sarek, men efter lite resonemang kom vi fram till att den marknaden i det närmaste måste vara mättad. Jag kom då att tänka på en kommentar jag fått av Anders till ett avsnitt av min Sulitelmablogg:
"Jag har faktiskt inte sett någon komplett Suli-beskrivning någonstans mer än din här. Ingen heller som är så praktisk och funktionell.
Så det här är ju banbrytande.Jag tycker det här på det hela taget, kunde bli en storslagen ‘coffee-table-bok’ med utfällssidor.."
Jag blev ju oerhört tagen av Sulitelma. Det finns dessutom ett par fjällmassiv i Sulitelmas omedelbara närhet - Jiegnaffo och Kaisekietjtjåkkåh - som verkar mycket spännande.
Jag när ingen förhoppning om att tjäna pengar på detta, men vad tror ni? Skulle det kunna bli åtminstone ett noll-resultat av ett sådant familjeprojekt?
undrar Håkan
Borde vara än mer lätt att lansera än "Frippes fall". ;-)
Efter som du så snällt läst min blogg vill jag ge dig ett tips. Förlaget nedan heter Vildmarksbiblioteket och finns representerade på t.ex. Akademibokhandeln med flera.
Deras grej är att ta in material och samarbeta med författare.. kolla in texten jag kopierat nedan till dig...
Deras adress är
vildmarksbiblioteket.se
LYCKA TILL!
Om Vildmarksbiblioteket
I Vildmarksbiblioteket ger vi ut böcker inom vildmarksliv, friluftsliv, djur och natur. Särskilda inriktningar är guider för vandring i upplevelserik natur världen över, samt utrotningshotade djur.
Vår huvudutgivning är på svenska och vi ger ut både böcker skrivna av svenska författare och översättningar från främst norska, danska, engelska och tyska.
Bli författare!
Har du ett manus till en bok om vandring, fiske, ridning, paddling, vilda djur eller härlig natur – ta kontakt med oss!
Vi söker särskilt författare som är intresserade av att skriva vandringsguider i den nya serie vi lanserade på Vildmarksmässan 14-16 mars 2008. Det kan antingen gälla vandring i fjällen eller i någon annan del av Sverige. Vi publicerar fyra nya titlar i den serien våren 2009 och vill gärna ha fler projekt inför cåren 2010. Fina vandringar nära storstäderna är vi speciellt intresserade av.. Läs mer om serien vandringsguider.
Du når oss så här:
E-post: redaktion@vildmarksbiblioteket.se
Telefon: 0470-749300
Vanlig post: Vildmarksbiblioteket, Box 3142, 350 43 Växjö
Från och med 1/12 2007 är Vildmarksbiblioteket ett imprint i Munin Förlag AB. Munin Förlag har de båda imprintnamnen Vildmarksbiblioteket och Hälsoförlaget. Därför visas Munin Förlag som förlagsnamn hos vår distributör Förlagssystem och i internetbokhandeln.
Om du inte väljer att som Joakim skrev anlita ett förlag kan man själv trycka upp boken. Jag gjorde själv förra året en guidebok över Hälsingland som jag tryckte upp i 1000 exemplar i Lettland, boken var på 96 sidor med mjukt omslag och helt i färg. Dock en riktig bok och inget "spiral bundet" eller dylikt.
Kostnaden för det kalaset gick på ca 22 000 alltså omkring 22 kr per bok och då ingick leverans till dörren:) Det som man måste tänka på med boktryckning är att de första exemplaren är väldigt dyra/per bok, men sedan kostar varje exemplar "nästan ingenting".
Lägg undan en bok åt mig och jag vill ha den signerad;)
Förvånansvärt lite som berör Sulitelma.Så behovet finns!
Jag sällar mig till kön av köpare.
Lycka till och tack för alla fina bilder och berättelser
såhär långt.
Yvonne
Dina skildringar kan man aldrig få för mycket av och är de dessutom kryddade med din sons vackra fotografier också så blir det komplett.
För ett par veckor sedan köpte jag i Fauske en ny norsk bok "Saltfjellet og Sulitelma" av Cato A. Hultman, en mycket intressant berättelse om dessa områden, bland annat en utförlig beskrivning av Göran Wahlenbergs utforskning år 1807, hundra år före Hamberg och alltför lite omtalat med tanke på vad han uträttade.
En svensk bok i din anda tror jag skulle funka bra.