Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på profilsidan


Friluftslivets höjdpunkter 2013

Allt friluftsliv är bra friluftsliv men vissa tillfällen glimmar till lite extra. Som de här följande fem axplocken!

Komosse 23-24 mars. Övernattning i vindskydd pga tältförbud. Klart väder och månen, som nästan var full, bjöd på magisk skidåkning över mossen. Och kyla! Men dubbla sovsäckar och varmvattensflaska gjorde att jag sov gott utan att frysa det minsta trots 14 minusgrader. Läs mer här: http://www.utsidan.se/blogs/topptur/index.htm?date=2013-03-01

Solnedgång på Komosse


Skridskoåkning på Vättern. Spegelblank is. En hisnande känsla att nästan utan ansträngning glida fram över glasklar is, det går knappt att beskriva! Jag är nybörjare på detta men har fått fatt på erfaret folk att åka tillsammans med och vi var ute några gånger ända in i april. http://www.utsidan.se/blogs/topptur/index.htm?date=2013-03-01

Glasklart på Vättern


Paddling i Sommen 5-7 augusti. Semester och finväder, en av flera paddelturer i Sommen under sommaren. Den här gången slog vi läger på ön Groppan framåt eftermiddagen. Vi njöt av bad och solvarma klippor men mörka moln tornade upp sej och åskan började mullra. Sakta kom ovädret allt närmare för att sen parkera sej över vår lilla ö i flera timmar. Regnet trummade mot tältduken så det knappt gick att prata och det knallade på rejält. Det var inte otäckt trots att åskvädret var rakt över oss men vi pratar ibland om den där dagen som ändå avslutades fint med kvällsfika på de nu regnvåta klipporna och med vacker soldedgång över sjön!

Tjockt i luften av åskregn

Fjällrävsspaning vid Helags. Första veckan i september tog vi en fjälltur med förhoppning att få se fjällräv. Tillsammans med färdledare från fjällstationen var vi en liten grupp som på behörigt avstånd från en lya tålmodigt satt och väntade och väntade... Tillslut belönades vi med uppvisning av en fjällräv. Men det räckte för att vi skulle bli nöjda! Den turen har ett eget blogginlägg här:   http://www.utsidan.se/blogs/topptur/index.htm?date=2013-10-01

Fjällräven


Björkenäs naturreservat 18-19 oktober.  En fredagseftermiddag  packade jag snabbt ihop mat och prylar för en hastigt påkommen tältnatt och det som gör den här turen minnesvärd var att jag glömde mobilen hemma...Klocka hade jag inte heller med mej. Det gick naturligtvis alldeles utmärkt ändå!  Jag fick en fin kväll vid sjön Örens strand, fullmånens sken var riktigt bländande, åt mat när jag blev hungrig, lade mej när jag blev trött och sov tills det blev ljust. Så enkelt och skönt, jag tror minsann jag ska glömma den där "snusdosan" hemma fler gånger! Väl hemma igen hade jag en lååång lista med missade samtal och oroliga meddelanden och några bilder från den här lilla turen har jag inte!

Björkenäs naturreservat ett helt annat tillfälle!

För övrigt så räknar jag ihop till 22 utenätter under 2013, 18 i tält, två i vindskydd och så räknar jag även två nätter i kolarkoja. Bara november månad blev helt utan utenatt men det får väl duga ändå!

Skogsfrun (?) utanför kolarkojan i Torpöns naturreservat vid Sommen

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2014-01-11 20:39   Håkan Friberg
Inte illa! Ett rikt friluftsliv må jag säga. :-)
 
Svar 2014-01-13 16:13   BrittMarie
Det är viktigt för mej! Ett rikt friluftsliv ger både avkoppling och inspiration till vardagslivet. Jag tror att du håller med!
 
2014-01-11 22:17   brigas
omväxlande. speciellt din bild av skridskor på glasklar is ,samt fjällrävarna är jag "avis" på. Tänks så mycket variation i utelivet det finns möjlighet till i vårt land.
 
Svar 2014-01-13 16:14   BrittMarie
Ja, det var två fina upplevelser! Förr fanns det väl fjällräv vid Staika men kanske inte nu för tiden?
 
2014-01-12 15:17   MonicaKa
Inte illa, säger jag med! Och jag kallar det ett äkta friluftsliv!
 
Svar 2014-01-13 16:18   BrittMarie
Ja, när man övernattar i tält eller vindskydd, då är det äkta friluftsliv! :)
 
2014-01-13 15:11   Thomas Traneving
22 utenätter under 2013 är mer än godkänt!
 
Svar 2014-01-13 16:20   BrittMarie
Tack! Men det känns lite trist att det inte blev någon utenatt i november så ni vinner i alla fall! ;)
 
2014-01-16 00:46   MonicaKa
Jag tänkte "äkta" dessutom för att du gör det som en naturlig del av ditt liv, utan sponsorer, reklam, företagsblogg, etc!
 
Svar 2014-01-17 21:59   BrittMarie
Ja, helt osponsrat men väl värt att lägga egna pengar på!
 
2014-01-16 16:39   eriksjos
Fint och gött. Ute räknas :)
 
Svar 2014-01-17 22:01   BrittMarie
Så sant, Erik! Jag kunde inte sagt det bättre själv...
 
2014-01-20 13:13   Flickslandan
Vad häftigt att åka på sådan is! Härligt med så många utenätter, måste vara berikande!

Kika gärna in på min fiskeblogg, som handlar om allt från husvagnsäventyr med torrflugefiske, till skrivande och fotografering: http://www.fisheco.se/blogg/flickslandan/

Ha det fint!
Therese
 
Svar 2014-01-22 13:10   BrittMarie
Tack för din kommentar! Ja, det var riktigt häftigt med isen! Hoppas på att få uppleva det även denna vinter. Ska kolla in din blogg!
 

Läs mer i bloggen

Trehundra mil - del två

För ett par månader sen skrev jag om min dotter Helga och hennes kompis Sabina som är i Nya Zeeland och vandrar Te Araroa, 300 mil från norr till söder. Jag nämnde också att jag var sugen på att vandra med dem en bit...

Jag vet inte exakt hur långt de har gått nu men senast jag hörde från Helga, för ett par dagar sen, var de klara med en sexton mil lång paddling på Whanganui River. Enligt kartorna är ca 135 mil avklarade vid ankomsten till Whanganui. Snart halvvägs, alltså!

Trehundra mil

Trehundra mil. Så lång är Te Araroa, vandringsleden som går genom hela Nya Zeeland, från Cape Reinga i norr längs stränder och i skogar, genom byar och städer, på stigar, vägar och vatten till Bluff längst ner på sydön!

Kåtornas folk - ett lästips!

"Det piskar som tusen vassa nålar i ansiktet, vita moln kommer yrande och sveper sig om oss där vi vandrar - några små människor och djur i vanmäktig kamp mot en rasande fiende, virvlar, biter, tränger sig in genom skinnkläderna som vore det spindelväv man bar, tar andan ur en, tvingar en att spänna varje muskel för att orka ta ut det steg man påbörjat... Hur länge! tänker jag. Nu är det nio timmar vi krupit fram mot stormen..."

Vädret är förfärligt när samerna i Saarivouma flyttar till sitt sommarviset i slutet av april år 1915. Den som berättar är Ester Blenda Nordström, en tjugofyraårig journalist från Stockholms som under några sommarmånader ska vara lärare åt samebyns barn.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...