Bloggar > Fjällfunderingar...

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Trehundra mil - del två Placerad på karta

För ett par månader sen skrev jag om min dotter Helga och hennes kompis Sabina som är i Nya Zeeland och vandrar Te Araroa, 300 mil från norr till söder. Jag nämnde också att jag var sugen på att vandra med dem en bit...

Jag vet inte exakt hur långt de har gått nu men senast jag hörde från Helga, för ett par dagar sen, var de klara med en sexton mil lång paddling på Whanganui River. Enligt kartorna är ca 135 mil avklarade vid ankomsten till Whanganui. Snart halvvägs, alltså!

Det trivs med sitt luffarliv, inga stora missöden tycks ha inträffat. Egentligen vart jag inte så värst mycket mer än vad som framgår av instagramkontot @trehundramil men läser förstås en del i guideboken som lämnades hemma och försöker följa med på kartorna på nätet.

Tomtenissar på Tongariro Alpine Crossing, årets bästa julkort!

Så var det det där men min vandringslust då.

När Helga började prata om den här turen för ett par, tre år sen sa jag att då kommer jag och gör dej sällskap en bit. Sen fick hon med sej Sabina och jag sa att nej, jag kommer inte. Men bilder och rapporter jag fick lockade väldigt så nu har jag flygbiljett till Wellington! Den 11/1 landar jag och om allt funkar enligt planerna så ska tjejerna vara där då.

Från Wellington blir det båttransport till sydön och första etappen där som heter Queen Charlotte Track. Det ser jättespännande ut! Jag hoppas hinna vandra ca tjugofem mil innan det blir dags för mej att resa hem.

Det här ska bli så roligt!

Fortsättning följer när jag är hemma igen i februari.

Positioneringen gäller orten där paddlingen avslutades. 

Postat 2018-12-28 20:47 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!