Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på profilsidan


En dunsäck i munnen

I morse när jag vaknat dröjde jag mej kvar i sängvärmen en stund, låg och funderade på lite av varje. Kände efter med tungan hur bra det känns att ha fått en ny tand istället för den som var sönderbiten.

Ja, fått och fått, det är förstås inte rätt ord, alla vet väl att det inte är gratis att gå till tandläkaren.

Äntligen vinter!

Så har det äntligen blivit riktig vinter! Det är lite tunt med snö än men det har varit kallt hela veckan och jag kan inte tro annat än att vi ska få en vit jul i södra vätterbygden i år! Härligt!!!

Passivitet

Passiviteten vilar tungt över både friluftsliv och skrivlust, lika tungt som den gråa molnmassa som sen flera veckor tillbaks har parkerat sej på himlen. Ingen sol, ingen snö, inga texter...

Inte så att jag sitter still och rullar tummarna på ledig tid. Nej, jag förbereder mej så gott det går för skidsäsongen med barmarksträning, i slalombacken, i gymmet, rullskidor och en och annan vända på cykel. Jag har  köpt en riktig MTB så det blir jobbig och rolig skogscykling när det inte är alltför lerigt på stigarna.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.