Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på profilsidan


MTB på langs de Luxe

Den gångna vintern har jag följt de båda äventyrarna David Erixon och Niclas Bentzer när de har skidat hela vägen från Norges sydspets till Nordkapp.

Jag har gjort det dels för att David kommer här från mina trakter, dels för jag upptäckte att David förberedde sej för äventyret med att gå stavgång i slalombacken här hemma i Huskvarna även om jag inte riktigt hade koll på vem av alla stavgångare som var han...Och så förstås för att den här typen av expeditioner tilltalar mej, det är sånt jag skulle vilja, och till och med kunna, göra själv.

Flitigt har killarna delat med sej av sina strapatser och glädjeämnen, kryddat med vackra bilder både på Facebook och på sin blogg, Norge på langs-de Luxe. Ofta blev det en tryckning på gilla-knappen och ibland nån kommentar.

Vissa sträckor de gick har jag också gått, även om det varit till fots istället för skidor. Andra inlägg har väckt nyfikenhet och lust att ta en och annan egen utenatt under vintern.

Vad har det här med MTB att göra då?

Jo, i lördags körde jag ett MTB-långlopp, Cykelrallarn som går från Bottnaryd till Hallbystugan strax utanför Jönköping.

Rallarloppen, MTB, löpning och skidor

När jag bromsade in vid sista vätskedepån fick jag ögonkontakt med en kille allra längst bort... Men är det inte... Joo!

Jag rullade förbi både kaffe och bullar och stannade framför, ja just det, David Erixon!  Brett leende stod han där och langade dricka till törstiga cyklister och fastän vi aldrig träffats och pratats vid på riktigt tidigare så kände han igen mej och visste till och med mitt namn!

Vi växlade några ord om väder och cykling, fjäll och expedition medan jag tömde ett par muggar sportdryck! Det här mötet blev en riktig energikick som räckte ända in i mål.

När jag sen ivrigt berättade här hemma om hur roligt och inspirerande det var att träffa en livs levande äventyrare i depån fick jag kommentaren "Jasså, det var därför det tog så lång tid..." Protesterade först, men insåg snart att här har jag ju världens bästa bortförklaring till min klena insats!

Njaej, du vet, jag blev ju ståendes att prata fjäll med han, Norgepålangsdelux-David, så jag glömde alldeles bort att det var tävling...

Det var MTB de Luxe, det!

Om någon missade Norge på langs de Luxe under tiden det pågick går det förstås bra att läsa i efterhand!

www.norgepalangsdeluxe.com

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2013-06-07 21:35   Håkan Friberg
Nu måste du berätta: vad väcker det här för planer hos dig? Vad är det du drömmer om att göra?
 
Svar 2013-06-07 21:49   BrittMarie
Ja, du Håkan, det är en bra fråga! Visst skulle det vara roligt att ge sej ut på riktig långtur, stanna ute flera veckor, gå långt, eller cykla... Har inga konkreta planer men drömmar, det har jag gott om!
 

Läs mer i bloggen

Trehundra mil - del två

För ett par månader sen skrev jag om min dotter Helga och hennes kompis Sabina som är i Nya Zeeland och vandrar Te Araroa, 300 mil från norr till söder. Jag nämnde också att jag var sugen på att vandra med dem en bit...

Jag vet inte exakt hur långt de har gått nu men senast jag hörde från Helga, för ett par dagar sen, var de klara med en sexton mil lång paddling på Whanganui River. Enligt kartorna är ca 135 mil avklarade vid ankomsten till Whanganui. Snart halvvägs, alltså!

Trehundra mil

Trehundra mil. Så lång är Te Araroa, vandringsleden som går genom hela Nya Zeeland, från Cape Reinga i norr längs stränder och i skogar, genom byar och städer, på stigar, vägar och vatten till Bluff längst ner på sydön!

Kåtornas folk - ett lästips!

"Det piskar som tusen vassa nålar i ansiktet, vita moln kommer yrande och sveper sig om oss där vi vandrar - några små människor och djur i vanmäktig kamp mot en rasande fiende, virvlar, biter, tränger sig in genom skinnkläderna som vore det spindelväv man bar, tar andan ur en, tvingar en att spänna varje muskel för att orka ta ut det steg man påbörjat... Hur länge! tänker jag. Nu är det nio timmar vi krupit fram mot stormen..."

Vädret är förfärligt när samerna i Saarivouma flyttar till sitt sommarviset i slutet av april år 1915. Den som berättar är Ester Blenda Nordström, en tjugofyraårig journalist från Stockholms som under några sommarmånader ska vara lärare åt samebyns barn.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.