Bloggar > Fjällfunderingar... > Höstpaddling i Nömmen

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Höstpaddling i Nömmen

Har haft en underbar dag i kajak på sjön Nömmen som ligger strax söder om Nässjö. Lade i vid en badplats i sjöns norra ände och paddlade sen söderut.

Det finns gott om öar i denna vackra sjö, inte stora men ofta med smala passager och aldrig några längre öppna transportsträckor.

Solsken och klar luft fick björkar och aspar att lysa som guld denna härliga höstdag. Svårt att tro att det är nästan mitten av oktober!

Vattenståndet i Nömmen är, precis som i många andra sjöar, väldigt lågt efter sommarens och höstens torra väder. Till och med kajakpaddlare får se upp för att inte gå på grund och sandstranden där vi lunchpausade var säkert dubbelt så bred idag som normalt.

Låg länge på rygg i solskenet, tittade upp mot en klarblåhimmel och hörde en svag vind prassla i gula löv.

Kort sagt, Nömmen är en väldigt trevlig sjö för en dagstur i kajak.

Inlagt 2013-10-12 21:45 | Läst 31612 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2013-10-13 08:35   brigas
Just att det finns öar,vikar,uddar tycker jag gör paddlingen extra trevlig,är inte för stora öppna vatten. Väldigt fin sjö.
Här i norr vid fjällen har jag ju aldrig heller paddlat så länge som i år.
 
Svar 2013-10-13 17:44   BrittMarie
Härligt med höstpaddling, både för alla vackra färgers skull och för att de flesta motorbåtsvidunder redan har tagit vinterlov! Har lust att skaffa torrdräkt för att kunna förlänga säsongen rejält. Vi gillar inte stora öppna vatten så vi söker oss gärna till sjöar som den här!
 
2013-10-13 10:56   Håkan Friberg
Egna kajaker? Längtar efter en höstpaddling likt denna.
 
Svar 2013-10-13 17:48   BrittMarie
Höstpaddling är riktigt fint, det! Vi köpte egna kajaker förra vintern (jodå!) Det är skönt att slippa boka hyrkajaker och passa tider och sånt, bara sticka iväg när andan faller på. Rekommenderas!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!