Bloggar > Fjällfunderingar... > Värstingföredrag på ...

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Värstingföredrag på Köldknäppen

I går var jag på friluftsmässa i Bodafors. Trevligt som vanligt, god mat och gott kokekaffe, mycket prylar, lagom mycket folk så man kommer åt att titta, klämma, prova och prata. Ett och annat fick föja med hem, till exempel en liten Lundahagsryggsäck i precis lagom cyklatilljobbetstorlek.

Något annat som fick följa med hem är minnet av Anneli Westers föredrag. Hon utlovade ett ovanligt sådant i sin blogg här inför mässan och det är bara att hålla med.

Det var ovanligt.

Ovanligt långt , faktiskt, en bra bit över timmen. Ovanligt självutlämnande, bitvis. Ovanligt märkvärdiga prestationer av en ovanligt stark och envis kvinna.

Jag måste erkänna att jag har haft lite svårt för att Anneli ofta använder ordet "värsting" om sina äventyr och bedrifter. Hennes blogg har jag inte läst jättenoga, kommenterat bara i bland fast gillat grejen med att tälta på toppen av höga berg.

Nu när jag har hört henne berätta om sitt liv, från småbarnsåren och fram till nu och något fått klart för mej vilket helvete hon gått igenom, inte minst genom felbehandling i sjukvården, inser jag att hon ÄR en värsting!

Anneli är värd all respekt för det hon gör! En bit i taget och man klarar mycket mer än vad både man själv och omgivningen tror!

Inlagt 2011-10-30 18:31 | Läst 7132 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2011-10-30 20:59   brigas
Synd Bodafors ej ligger nästgårds,såväl alla grejer att se och känna på,och Anneli Westers föredrag hade varit kul att närvara vid
 
Svar 2011-10-31 12:14   BrittMarie
Du är så välkommen att komma till Småland i näst det är mässdags iBodafors. Jag bjuder gärna på mat o husrum!
 
2011-10-31 16:32   L.A.
Håller med! Mycket intressant föredrag,hörde henne på söndagen. Tänkte också på längden, hon brann verkligen för sin grej, kunde nästan inte sluta fast det gick bra över timman. Intressant att få höra om hennes bakgrund, har ju haft lite koll på henne här på Utsidan. Hon är verkligen speciell, kul att det finns lite udda fåglar.
 
2011-11-01 11:33   klinte
Hade så gärna lyssnat på denna fantastiska kvinna. Jag har ( relativt nyligen) upptäckt hennes blogg ochj ag har lusläst allt! Hon utmanar allt och framför allt sig själv. Nästa år blir det Bodafors för min del!
 
Svar 2011-11-05 19:48   BrittMarie
Då kan vi ses i Bodafors så får du vara expertråd när jag ska köpa egen kajak!
 
2011-11-06 00:11   Anneli Wester
Ett fantastiskt fint blogginlägg som värmer en värstingsjäl!! Och tack för trevlig pratstund!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in