Bloggar > Fjällfunderingar... > Varför snöar det ...

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Varför snöar det alltid?

Varför snöar det alltid då jag har tänkt packa ryggsäcken och sticka iväg till Hökensås? I höstas snöade en planerad tur in, nyårshelgen - snö, och idag - SNÖ! Trädgården ser ut som på Glad Påsk-bilden i ett av mina album.

Hade tänkt packa tält och sovsäck i dag på morgonen för en liten tur på Hökensås. Såg fram emot vårkänsla och kanske orrspel på den lilla mossen intill platsen där vi tältade på nyår. Väderrapporten  igår sa visserligen snö, men bara på morgonen, sen regn och uppehållsväder framemot eftermiddagen.

Halv fyra i natt ville katten bli utsläppt, ingen snö! Då blir det nog ingen snö när det inte har börjat nu, tänkte jag och kröp ner under täcket igen. Halv åtta - SNÖ!!!

Nu strax efter tolv snöar det fortfarande så jag har ändrat min plan och stannar hemma och ägnar mej åt friluftsliv i cyberrymden istället... Och så kan jag försöka laga sonens hopplöst trasiga favortitklätterbyxor.

 

Inlagt 2008-04-12 12:18 | Läst 6703 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-04-12 14:10   brigas
Det snöar för att det är lördag.Säkert för att det är en ledig dag.Så har det varit tre lördagar i rad.
f.ö försvann nog min barfläck,(tillfälligt).Fick bli slalomåkning,men nu är det inte lika kul längre.
Vandra med rygga och tälta känns roligare.
Sonen gillar nog vädret,hur skulle det annars gå med favvobyxorna.
 
2008-04-13 08:35   hassex
Därför att vi bor i ett land nära polcirkeln

Det är bara att bita ihop :)
 
2008-04-13 16:39   Thomas Traneving
Håller med Britt. Det snöar definitivt pga att det är lördag/söndag. Klart att det inte snöar mitt i veckan när vi alla sitter inne på "kontor" (eller vad man nu arbetar med), det är ju då solen och värmen brukar vara som bäst! ;)
Och.......så tråkgit det hade varit att vara vädergud om man inte fick reta alla som vill ut i det härliga vädret man spanat på genom fönstret under veckan.................... ;)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!