Bloggar > Fjällfunderingar... > Världens underbaraste ...

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Världens underbaraste väder!

Vårvinter med sol, snö och minusgrader, det underbaraste väder som finns! När solen värmer på dagen och temperaturen sen sjunker framåt kvällen blir det en sån härlig och speciell doft i luften. Det gör mig glad och lycklig! Och när snön räcker till för skidåkning - ja, då kan det inte bli bättre!

Flera dagar, sedan snöyran som inledde påskveckan, har bjudit på sådant underbart väder. Flera gånger har jag varit ute och åkt skidor. Intresset för ländskidåkning är stort här i södra vätterbygden och finns det bara snö så fixas det spår på flera platser. Spårkvalitén varierar, bitvis är det gräsligt, med betoning på gräs...

När jag stannade och pustade ut efter kvällens skidåkning hörde jag  fåglar som sjöng sina vårsånger för fullt i skogspartierna som omger åkrarna där skidspåren går. Solen  försvann bakom krönet och det frös på. Det kändes som riktig vår och riktig vinter på samma gång! Lite märkligt.

Men...underbart är kort, som man säjer, kanske var det säsongens sista skidtur i kväll, nu hotar väderrapporterna med mycket mildare väderlek. Jag har i alla fall njutit av den korta vinter som varit!

 

 

Inlagt 2008-03-27 22:06 | Läst 4527 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-03-28 07:51   brigas
Vilken skillnad,i dina trakter är skidintresset stort och ni nyttjar snön bara den finns.
Här är vi inte så många som åker på eftermiddan,trots de idela förhållnadena.
 
2008-03-28 22:57   annakari
Jag håller med dig vårvintern är fantastisk. Packar för att på måndag fara till Hemavan för att skida till Ammarnäs. Även här sjunger fåglarna om att våren är i antågande men än är det många skidmil kvar. Det är bara att njuta. Jag vill passa på att kommentera Britts inlägg, byborna här där jag bor är fantastiska på att vara ute o gå med stavar och jag förundras över att de inte har skidor också när vi har så fint dragna spår runt sjön.
 
2008-03-29 20:31   Islusen
Åh, vårfåglar...! Det saknar jag här på ön. Det blir en utflykt till fågelsjön Mývatn senare i vår, när alla olika andsorter och annat kommit dit. Och spoven kommer så småningom, det är ett riktigt vårljud! Men hoande pärlugglor får jag klara mig utan i år... lite trist.
 
2008-04-08 07:12   Elna
Nu är snön borta därhemma väl?
Jag plockade en stor bukett små, nästan utslagna vitsippor i går - blev lika glad som alltid när jag hittar de första.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in