Bloggar > Fjällfunderingar... > Äntligen skidspår!

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Äntligen skidspår!

Vintern har kopplat ett rejält grepp om södra vätterbygden. Det har varit kallt ända sedan julhelgen, ända ner till femton minusgrader utanför mitt köksfönster. Inte mycket att skryta med förstås, när man vet hur kallt det varit längre norrut men det är kallt nog för att tillverka konstsnö!

Tyvärr går det lite långsamt med snöläggningen "hemma" vid IKHP-stugan, det ska läggas snö både i längdspår och slalombacke. Grannklubben Hallby på andra sidan stan, som "bara" har längdspår att tänka på, ligger lite före och har en tvåkilometersslinga bra i ordning.

Så nu är det bara att åka! 

Tidigare har jag åkt Vasaloppet några gången, men i år ska jag pröva hur det är att åka Öppet Spår istället. Samma bana, lika långt, en vecka tidigare, men inte lika trångt och förhoppningsvis spår som inte hinner bli totalt sönderkörda. Runt femtio träningsmil brukar jag skrapa ihop innan det är dags för start, det blir många varv på en slinga som bara är två-tre km lång. Bara i undantagsfall har det gått att åka på milspåret de senaste vintrarna.

Inte så många veckor att träna, men snart ska jag åka till Sälen några dagar tillsammans med  kompisar för att få mera och mer varierad träning. Det ska bli kul! 

Men tills dess ska jag allt slita på konstsnöspåren här hemma så mycket jag bara hinner och orkar! Förresten så ramlar det ner äkta snö här ikväll, stora härliga flingor!

Lyktstolpe som blivit isskulptur med hjälp av snökanon

Inlagt 2009-01-06 21:22 | Läst 13366 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2009-01-07 07:57   brigas
Grattis!Då är det väl bara att åka så mycket det går så länge vintern pågår.
konstsnö är en välsignelse,även här uppe för liftanläggningarna.
Om vi bara hade -15 vore jag också glad och kunde åka mer.
 
2009-01-09 11:57   Thomas Traneving
Bra kämpat att klara av 50 mil på en slinga som bara är 2-3 km lång. Blir många, många varv ;)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar