Bloggar > Fjällfunderingar... > Äntligen friluftsliv!

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Äntligen friluftsliv!

Äntligen, äntligen en helg med  friluftsliv!

Tranor spelade välkomstfanfar när vandringen började denna mycket vackra aprilmorgon. Blå himmel, rejält frostigt men med en strålande sol som värmde skönt. Underbar luft, klar och frisk med dofter av smältande snö och tinande jord. 

Fram på dagen blev det riktigt sommarvarmt och det var skönt att ta en lång lunchpaus i en solig skogsbacke.

Vårdag med sommarvärme och vinterrester

 

Vandringen gick "baklänges" längs västra Vätterleden, etapp åtta,  trevlig och lättgången sträcka, väl markerad, mest längs stigar och mindre skogsvägar.Hela leden är ca 19 mil lång. Där Bergslagsleden tar slut vid Stenkällegården, några mil norr om Karlsborg, tar Västra Vätterleden vid och slutar i Mullsjö.Jag har gått här förut, mer än en gång, men det är ett fint område och dessutom lätt att nå med tåg och buss. Läs gärna mer om denna och andra vandringsleder på den här webbplasten: www.skaraborgleder.se

Väl markerad led med nya, fina vägvisare....

 

...fast i den här stigförgreningen blev jag lätt fövirrad  ett ögonblick...

 

Övernattning vid Södra Kroksjön, ett beprövat och trevligt ställe att tälta på. Kvällen blev lika underbar som dagen varit. Nästan ljummet i luften, mössa, vantar och jacka fick vila i tältet. Vindstilla och torr ved, alltså en nästan rykfri lägereld, vad mer kan man önska av livet? 

Efter en natt med god sömn, som vanligt i tältet, avslutades vandringen med en extrasväng i Gagnåns naturreservat. En felläsning i tidtabellen gav tid till en liten bäckvandring  innan det blev dags att ta bussen hem.

 Gagnån

 

 Nu är det redan helg igen och under denna extra korta arbetsvecka har jag varit på väldigt bra humör, känt mej pigg och glad, extra trevlig och hjälpsam mot mina patienter (tror jag...) Tanken slog mej att det måste bero på den sköna utehelgen med vandring, korvgrillning och tältnatt. Jag  mår absolut jättebra av friluftsliv!!! 

 

 

Inlagt 2009-04-10 21:45 | Läst 8955 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2009-04-10 22:30   brigas
Ja,man börjar så smått längta till barmark och värme igen.Sol och vårfåglar.
och sova i tält igen...
 
2009-04-11 19:15   päeng
Jag hade premiär nu i påsk! En liten sväng i skogarna kring Oslättfors, fortfarande snö kvar på sina håll men mest barmark. Sov gott i min nyinköpta lågbudgetkåta alldeles ensam, så nog hade jag gott om plats. Tyvärr måste jag åka hem för påskmiddag så det blev bara en natt. Skönt att säsongen är igång igen!
Pär
 
2009-04-11 22:54   Thomas Traneving
Vätterleden låter så mysig. Den kommer vi att vandra någon gång i år.
Härligt att få "komma ut" igen.
Vi har lagt upp den på vår hemsida då vi hade kontakt med Skarborgsleder som tyckte vi skulle lägga upp den under Sveriges Vandringsleder
 
2009-04-13 09:10   Islusen
Härligt! Konstigt att inte alla upptäckt vilken batteriladdning det är att komma sig ut i naturen lite då och då....
 
2009-04-13 20:05   Öhrnell
Roligt att se att lederna underhålls och inte får förfalla. Det ser riktigt härligt ut!
 
2009-04-14 17:03   Annicas fjällängtan
Skillnaden på grden av vår blir den här tiden helt otrolig!!! När dom varnar för gräsbränder så fattar man inte att man lever i samma land om man tittar ut på vår gräsmatta som inte syns än
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in