Bloggar > Fjällfunderingar... > Det doftar vår!

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Det doftar vår!

Det är vår i luften!

Jag har känt den där speciella doften i luften några gånger nu, den doft som bara kan kännas om vårkvällar när temperaturen sjunker efter en solig dag.

Vårblommor börjar komma fram, tussilago, blåsippor, krokus och tulpanblad. Ljusa morgnar och kvällar. Fåglar som sjunger. Om bara inte vinden var så förtvivlat kall...

Skidsäsongen är snart bara ett minne blott. Nu har jag inte åkt sen förra fredagen, då var det riktigt vintrigt med nästan en decimeter nysnö men det har smält bort och skidspåret ser inte längre så inbjudande ut. Nu får det bli cykelträning istället. Min medvandrare kommer även att göra mej sällskap på cykelturerna i vår, han var och köpte sig en bra cykel förut idag!

Nu måste jag snart komma iväg ut i skogen med tält, sovsäck och lägereld...

Inte en enda tältnatt hittills i år, jag är sen i starten.

Skidträningen har tagit tid. Utsocknes boende, vuxna barn behöver hälsas på. Medvandraren bara jobbar och jobbar, varenda helg  nästan, och jag har inte haft lust att gå ut ensam. Månne jag har gått och blivit social på gamla dar?

Planering för sommarens fjällvandring är något påbörjad. Det ska bli en tur i Sarek. Kanske tio år sen jag gick där sist, dags igen. Med sällskap!

Fast en ensamtur vill jag också ha, framåt höstkanten, i Jämtland, troligen.

Men först lite småturer  mera hemmavid. Kanske Hökensås igen eller en tur i Hallandsskogarna, Store Mosse, Komosse... Det kan nog bli ett bra friluftsår i år också!

 

 

Inlagt 2009-03-21 21:07 | Läst 14042 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2009-03-21 21:46   brigas
Sarek,då kanske du svänger förbi i Jokkmokk,eller kvikkjokk?
Igår var det vår på vår verkstadstrapp.Jag satt i bara klänningen och solade.
Vår,ja kvällarna är längre och solen lyser vackert vid sena skidturer,inga blommer än,och ingen turplanering än,men de kommer kanske.
 
2009-03-21 22:14   Öhrnell
Men du har åtminstone åkt en massa skidor. Jag får lite lätt panik nu när min snö har börjat tina bort, utan att jag ens hunnit snöra på mig pjäxorna. Den enda gången jag skulle ta mig för att komma ut så upptäckte jag ju att jag hade skidorna i garaget, men pjäxorna var tjugo mil bort.
 
2009-03-22 10:41   peter1969
Visst är det härligt med våren. Här märks det i form av takdropp och avtinad asfalt än så länge. Idag är vädret underbart med strålande sol och nästintill vindstilla. Samt bra skidföre! Kan inte bli bättre.
 
2009-03-22 15:18   Thomas Traneving
Sakek låter roligt till sommaren. Längtar också ut och saknar nätter i tält.
Igår värmde solen när vi var ute på en tur. Låg och lapade sol på en sten......
 
2009-03-24 19:37   Annicas fjällängtan
Ska med glädje följa ditt friluftsår.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar