Bloggar > Fjällfunderingar... > Korv med guldglans!

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Korv med guldglans!

I somras blev jag upplyst om vad Jokkmokkskorv är.

Jag hade ingen aning om att det är korvarnas korv  förrän kompisen Britt upplyste mej om saken.  Utnämnd till Sveriges godaste falukorv  i en tävling.

Den är jättegod!!! Britt hade köpt med sej korv som jag fick smaka både kall och grillad över glöd i öppna spisen när jag hälsade på i stugan i Lappviken. Inte alls dumt, falukorv är jättegott!

Häromdagen upptäckte jag att Jokkmokks korvmakare har  vunnit  korvtävlig igen - Chark-SM 2008. Både Falukorv-klassen och  Varmrökt småkorv, tjock-klassen, minsann.  Jokkmokks ostkorv befanns vara den allra godaste tjocka småkorven.

JA TACK!!!  Jag vill gärna smaka på ostkorv i näst jag har vägarna förbi!

Inlagt 2008-10-23 21:27 | Läst 5755 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-10-23 22:01   brigas
Ostkorv har jag aldrig provat.Finns det att köpa nere hos dej?
Jag är så konservativ så jag bara köper den vanliga korven...
 
2008-10-24 08:33   Strykarräven
Instämmer helt, Jokkmokkskorv är inte bara en falukorv (dvs mat) utan rent av en njutning. Det fåniga är att flertalet korvar inte är det. Nere i t ex östeuropa finns knappt en enda korvsort som håller så dålig kvalitet som flertalet svenska... Min hund är också helsåld på Jokkmokks!
 
2008-10-24 12:56   Håkan Friberg
... jäklar... jag som inte har käkat lunch än...
Som gammal falubo måste jag dock nämna korvarnas korv: Gustavskorven. Detr är ingen idé att recensera korv om man inte har den som jämförelseobjekt. Ibland dyker den upp i saluhallar i södra Sverige. Se bara upp så att det är Matssons...
 
2008-10-24 16:26   brigas
Borde kanske ta en tur på Konsum och köpa en bit.
Grilla den i järnkaminen och låtsas att jag är i en mysig skogskoja i och inte bara myser hemma i höstrusket.
 
2008-10-24 19:16   BrittMarie
Det rimliga vore väl att den godaste falukorven kommer från Falun...
Har aldrig sett Jokkmokkskorv här, handlar mest på Willys men i näst jag slinker in i någon mer välsorterad butik ska jag kika efter både den och Gustavskorven!
 
2008-10-25 11:58   Annicas fjällängtan
Jag måste ju hävda att den godaste falukorven kommer från
Bastuträsk.
 
2008-10-27 10:30   Thomas Traneving
Låter smaskens....var kan man köpa korven....måste prova, blev så sugen?
Går korven att köpa söder om norrland??
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in