Bloggar > Fjällfunderingar... > Jul i Grövelsjön!

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Jul i Grövelsjön!

Så var det packat och klart!

Denna jul ska jag återuppta det som blev en tradition under ett antal år men som har legat nere på senare tid  - att resa iväg till något ställe där det säkert finns snö, de jular mina barn har "pappajul".

I ett av mina tidigare blogginlägg  berättade jag om ett julminne från Grövelsjön. Det var första gången jag var iväg hemifrån under julen, första gången jag var i Grövelsjön. Sen dess har det blivit många besök där, både sommar, höst och vinter (läs jul) och nu är det dags igen!

Ett rum är bokat i Sjöstugan. Vi ska åka skidor, sköna turer utan stress med skinkmackor och varm choklad i ryggsäcken. (Fast lite träningsåkning hoppas jag på också, Vasaloppsveckan och Öppet spår närmar sej med fart!) Och så vill jag provgräva med min nya spade i lämplig snödriva. Planera för kommande fjällturer när armar och ben blivi trötta av skidåkning och mörket sänker sig mellan fjällen. Tända en brasa, grilla korv, bada bastu, läsa och äta god mat...

Jag tror att vi får en riktigt god jul!

Nästa jul, när barnen har "mammajul" igen  tror jag att  jag ska försöka få dem med  till ett snöigt julfirande. Om de fortfarande håller fast vid varannangångsprincipen då...

 

Inlagt 2008-12-22 21:11 | Läst 9327 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-12-22 21:28   brigas
God Jul,så avkopplande att fira den på en fjällstation.Det är väl rätt superba spårsystem i Grövelsjön?
 
2008-12-23 00:13   Islusen
Vad härligt! Önskar dig en riktigt God Jul.
 
2008-12-23 08:04   peter1969
God Jul på dig!
Måste vara underbart att fira julen genom att åka bort sådär.
Jag har iof snö men jag tror att det blir en mer "riktig" jul sådär.
Lycka till med grävandet också!
 
2008-12-23 09:52   Annicas fjällängtan
Ha en trevllig jul i snön!
 
2008-12-23 10:00   Håkan Friberg
God Jul BrittMarie! (sagt med en aning bitter smak av avundsjuka)

Du går före... och jag efter. Din sommartur till Sulitelma härmar jag den kommande sommaren och din jultur i år hoppas och tror jag kunna härma NÄSTA jul. Kanske inte Grövelsjön, men ett liknande upplägg.
Tack för inspiration och god läsning!

Håkan
 
2008-12-24 15:03   lankwaifong
God Jul! Jag hoppas att det blir lika fantastiskt som du tänkt dig. Du får rapportera om skidåkningen senare. Vad har du för målsättning på vasan/öppet spår?
Jag firar jul i Fjällnäs (väster om funäsdalen) och hittills har det blivit en del turåkning. Snart ska längdskidorna på!

hej hopp!

//M
 
2008-12-25 10:11   Thomas Traneving
Viss fick vi en härlig julafton här uppe i dalafjällen.
Sol och -2 grader, nästan som en härlig Påskdag.
Hoppas du hade det lika fint som vi i Idre.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar