Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på min profilsida


En klätterhistoria

Sonen suckade, klappade mej lite medlidsamt på axeln och sa:

 "Somliga sysslar visst bara med anmarcher. .."

Jag hade berättat om sommarens fjällvandring när han fällde kommentaren. Själv tycker han att livets mening är att klättra. Att ta sig till fots från bilen till klippan är bara ett nödvändigt ont. Han kan - eller vill - inte förstå tjusningen med att vandra.

En gång klättrade vi ihop, han och jag. En pröva-på-klättertur under en semestervecka i Idre.

Tretti meter med topprep.

Jag prövade, kom en bit, tappade taget, blev nerfirad...

Sonens tur...kom en bit, tyckte inte alls det var kul, otäckt att fira, han blev mer eller mindre nerhissad i repet och ville inte försöka igen.

                                          Jons klätterpremiär

Så var det den store,tjocke,kedjerökande danskens tur.

HAN KOM UPP!!!!

KUNDE HAN DÅ MÅSTE JAG OCKSÅ KLARA DET!!!

Yesss! Det gick!!! Ända upp! Vilken adrenalinkick!!!

Vi pratar ibland om och skrattar åt den där klätterturen. "Då klättrade du bättre än mej, morsan!" Jag har aldrig klättrat efter det, inte ens på isväggen hos GetOut i våras, fast det var sonen som hade hand om den... Men han kan inte leva utan klättring.

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/798992.htm?set=lp

Så här ser han ut klättrandes, tio år senare...

"Somliga sysslar visst bara med anmarcher" - han sa det snällt och det var värme i hans blick.

Bäst för honom, annars kanske han inte får låna morsans tält nån mer gång!

 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2007-11-01 08:22   brigas
Klippklättra är kul,men det är jättelänge sen jag gjorde det.nu blev jag sugen igen,men anmarcherna är nog ändå också "mitt" område
 
2007-11-04 20:23   Elna
Haha, tänk att lillebror var så feg, nu är han ju totalt galen på klipporna!
 

Läs mer i bloggen

Trehundra mil - del två

För ett par månader sen skrev jag om min dotter Helga och hennes kompis Sabina som är i Nya Zeeland och vandrar Te Araroa, 300 mil från norr till söder. Jag nämnde också att jag var sugen på att vandra med dem en bit...

Jag vet inte exakt hur långt de har gått nu men senast jag hörde från Helga, för ett par dagar sen, var de klara med en sexton mil lång paddling på Whanganui River. Enligt kartorna är ca 135 mil avklarade vid ankomsten till Whanganui. Snart halvvägs, alltså!

Trehundra mil

Trehundra mil. Så lång är Te Araroa, vandringsleden som går genom hela Nya Zeeland, från Cape Reinga i norr längs stränder och i skogar, genom byar och städer, på stigar, vägar och vatten till Bluff längst ner på sydön!

Kåtornas folk - ett lästips!

"Det piskar som tusen vassa nålar i ansiktet, vita moln kommer yrande och sveper sig om oss där vi vandrar - några små människor och djur i vanmäktig kamp mot en rasande fiende, virvlar, biter, tränger sig in genom skinnkläderna som vore det spindelväv man bar, tar andan ur en, tvingar en att spänna varje muskel för att orka ta ut det steg man påbörjat... Hur länge! tänker jag. Nu är det nio timmar vi krupit fram mot stormen..."

Vädret är förfärligt när samerna i Saarivouma flyttar till sitt sommarviset i slutet av april år 1915. Den som berättar är Ester Blenda Nordström, en tjugofyraårig journalist från Stockholms som under några sommarmånader ska vara lärare åt samebyns barn.

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.