Bloggar > Fjällfunderingar... > En sked, en mugg och ...

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

En sked, en mugg och en kastrull

En av mina Utsidan-kompisar  (gissa vilken!) ville ha med mej på en shoppingtur till stadens köptempel. Till IKEA, för att vara exakt, hennes bohag behövde uppgraderas... Visst, jag föjde gärna med, inte så ofta vi gör saker tillsammans nu efter hennes flytt till Universitetsstaden.

 

Grått, trist väder + första lördagen efter löning = massor av folk som shoppar.

Vi började med en varuvagn, snart gick vi med varsinn... Runt, runt, fram och till baks, ett varv till, fler och fler prylar. Glas, tallrikar,bra-att-ha-prylar,mattor,stolar... Orken började tryta, trots fikapaus.Trött och varm baxade jag lasset  i zigzag mellan alla människor. 

MEN DET RÄCKER JU MED EN SKED, EN MUGG OCH EN KASTRULL! 

Varför ska man ha så himla många prylar och grejer  i sina hem när det egentligen inte behövs mer än vad som ryms i en ryggsäck?! Varför åker så många hellre till IKEA än till skogen?

Jag blev stående stilla i vimlet ett par ögonblick och kände mej oerhört tacksam för att jag har  friluftslivet som motvikt till vardagens stress och hets. Som avkoppling från alla krav och måsten. Bara tanken på att packa ryggsäcken  med mat och tält, om så bara för en kort tur, känns som en befrielse, en lättnad att få komma ut i skogen, slippa skynda, slippa gå in i ett hus när det blir kväll, sitta vid brasan, lyssna på tystnaden...

 

Har du glömt att skogen är ditt hem,     

  att den djupa, stilla skogen står och väntar på dig som en vän?

Lämna stadens oro, kom till skogen åter,

endast så kan du bli hel igen.

Har du glömt att skogen är din vän? 

 Bo Setterlind

 

I morgon ska jag packa ryggsäcken, på lördag bär det iväg så fort det börjar ljusna... 

(Jo, jag uppskattar mitt vanliga, fullt utrustade hem också!) 

 

Inlagt 2007-11-08 20:28 | Läst 7786 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2007-11-10 03:25   Elna
Den är fin, Bo Setterlinds dikt...sitter och har möte med personalen efter att ha jobbat dagsansvarig på fredagspuben. De dricker öl och diskuterar drinksortimen och morgondagens festande...jag dricker vatten,längtar efter att gå hem och planerar en långpromenad i skogen i morgon :)
 
2007-11-10 19:42   brigas
Inte klokt vad man behöver i husgeråd etc och vad man faktiskt behöver för att klara sej.Sistnämda används hemma om diskmaskinen skulle bli svårt sjuk...
Och så skönt att vara priviligerad med allt inkl lusten att vistas i naturen på egen hand och inte alltid bland andra i stan.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!