explorermikaelstrandberg

950 p
Bloggar > Mikael Strandberg

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Åldrande, livslängd och hälsa

Så jag har börjat med ett nytt film och livsprojekt. 3 årigt. Åtminstone. Det började när jag för en månad sedan sprang en trail tävling. På tre månader förbättrade jag min 10 km:s tid med 17 minuter. Till följd av intresse, kommande Expedition och rätt tränare. men jag glömde åldern och den tunga träningen. Så jag har fått en hälseneskada som jag dras med än. Vet ej när jag kan springa igen, men saknar det. På detta kom en urininfektion. Alla tecken på överträning. Så jag började forska i det här med träning och åldrande och hamnade då i den nya vetenskapliga forskningen runt åldrande, livslängd och hälsa. oerhört intressant! Och det verkar tveklöst vara så att med rätt diet, träning och inställning samt lite genetiskt trixande, så är 120 år ingen omöjlig ålder. I den priviligierade världen. Se filmen här nedan. Klara ni detta? Gäller främst läsare över 50!

Jag har förstått att periodisering, vila, rätt uppvärmning och återhämtning är oerhört viktigt, MEN att det går att köra hårt till minst 75! Så det här med pension vid 65, det anser jag är idiotiskt. Samhället verkar vilja man skall dö och lämna vidare till de yngre. Så bortkastat!

Jag skulle vara intresserad av höra om andras erfarenheter i detta ämne, träning, tävling och åldrande! Skriv till [email protected] eller här nedan om ni vill.

Stort tack!

Postat 2019-12-01 19:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Outdoor Kids. Hur man gör en eld. Och äter marshmellows.

Här följer då ett nytt en minuts inslag i min kamp att med tiden göra en serie om barn i vildmarken. (OBS på engelska)

Ha gärna kommentarer!

Postat 2019-11-07 06:29 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ny Expedition under arbete!

Vi lever i nya tider när allt skall kommuniceras kort. Och i rullande bild. Mina döttrars vardag. Jag försöker lära mig att kommunicera kort. Typ Instagrams, en minut att berätta vad du vill. Jag har nu inlett förberedelserna för vad jag vet blir min svåraste färd någonsin. Om jag får den på bordet. Det är mycket som skall stämma. Så jag har inlett samarbete med en polsk dietist, expert på hårda äventyr och sporter. För att äta rätt både för den kommande färden. Och för den tilltagande åldern. Och för barnens framtid. Men det skall sägas att jag åter börjar då äta ägg, yoghurt och fisk. Det krävs för en balanserad kost enligt Marta Naczyk. Min dietist. Så här är då första inslaget. Följ gärna med på Instagram, https://www.instagram.com/explorerglobal/

Obs! Den är på engelska.

Postat 2019-10-23 06:41 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Expedition Sibirien, -58 grader

2004-5 gjorde Johan Ivarsson och jag en resa på skidor och med kanot som förändrade livet. Den här färden är fortfarande en stor del av mitt liv. Och den senaste tiden har intresset för den återvänt. 

Det har gjort att jag sett över gamla klipp. En händelse som var unikt med färden, var det faktum att det var första svenska satellitsändningen från extrem plats där vi redigerade och skickade upp färdiga program till SVT Gokväll. Inte bara klipp. Utan färdiga program.  Vi redigerade i tältet, det tog en timme per Inmarsat att skicka upp i etern och om överföringen bröts efter 59 minuter, fick vi göra om det. Jag tror det hände en gång.

Jag har nu klippt ihop alla sju episoderna till ett lång klipp. Jag håller på med en engelsk överföring. Kika gärna.

Postat 2019-10-17 06:46 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Outdoor Kids. Hur man skall klä sig. Eller inte.

Jag har närt på en idé under en längre tid. En serie om barn i vildmarken. Naturen. SÅ jag började reka alla Skånes naturreservat, nationalparker och ekoparker. Det finns oerhört många spännande platser här nere. Och nästan inga människor. Men att vara ensam filmare och få till något bra visade sig snabbt vara svårt.

Här är det första försöket i Söderåsens Nationalpark.

OBS! På engelska. Kom gärna med idéer och åsikter!

Postat 2019-10-09 05:50 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 47 Nästa Sista 

 

Logga in