Bloggar > Mikael Strandberg

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Cykelböcker

Mina cykel böcker. Jag har fått flera förfrågningar den sista månaden. Om de går att köpa. De är tre stycken. Jag har inga i lager. Jag har inte ens någon av dessa böcker själv! Jag är ingen tillbaka i tiden tittare. Men de kan finnas på biblioteket. Eller på antikvariat. Däremot har jag en nedladdningsbart kapitel från i sista cykelboken som heter Långfärdscyklistens Guide Till Planeten. Vem vet, kanske det blir fler!
 
 
 
 

Postat 2020-11-30 10:51 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Den svenska Grönlands Expeditionen 1988

Photo Copyright: Lars WallgrenLars Wallgren. Jag tänkte på Lars och hans två kamrater Dag Aronsson och Jan Johansson under det två timmar långa träningspasset igår. De tre var de första svenskar att korsa den grönländska inlandsisen. Unsupported som det heter. Dvs. de fick ingen hjälp utifrån. Det tog dem 40 dagar att gå från östsidan till väst. 1988. 613 km. Lars har skrivit en bok om Expeditionen. Iskallt heter den. Undertitel, den svenska Grönlands Expeditionen 1988.
 
Jag skulle vilja påstå att det är i detalj en instruktionsbok hur en Polar Expedition skall genomföras. Alltifrån förberedelser, sponsorer till genomförande. Och hur man skall tänka. Och inställning. Det här var en tid innan GPS och satellittelefoner. Det är en stor skillnad. Det här var alltså en riktigt klassisk färd. Alla Ni som funderar på en polarfärd, läs boken som en instruktionsbok.
 
Däremot tror jag inte de tre under sina förberedelser drog däck. Jag tror den träningsformen kom med Börge Ousland. Jag får många frågor om däckdragningen. Det är alltså för att förbereda kroppen för att dra en tung pulka. Igår, Wallgren till ära, drog jag mina däck upp på högsta toppen av Öresundsbro området. Fin utsikt över bron och Bunkeflostrand. En stark sydväst vind dominerade turen. Och jag tänkte på piteraq. Den grönländska mandråparvinden kanske man kan kalla den!
 
Min egen färd över inlandsisen har skjutits upp ett år. Orsaken vet vi alla....
 
Jag har lärt känna Lars under en tid. En mycket trevlig och positiv herre. Lars låter mig dessutom publicera några av hans foton från den legendariska och historiska färden.
Photocopyright den grönländska Expeditionen, Lars Wallgren
 
 
The art of oulling tires av Börge Ousland https://www.ousland.no/the-fine-art-of-pulling-rubber-tyres/
 
 

Postat 2020-11-25 06:38 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

3 minuter sammanfattning av Borlänge till Sundsvall på Cykel

Cycling Malmö-Khatanga, Phase 2 (Borlänge to Sundsvall) 360 km from Mikael Strandberg on Vimeo.

Ett litet klipp från cykelturen från Borlänge till Sundsvall. 8 dagar. Det här var etapp 2 av den ungefär 1200 mil långa färden. Vi har nu gjort 160 av dem. En skvätt återstår....

Photos/bilder från färden finns här https://photos.app.goo.gl/Jr8QFVpqEah2x1tk9

Reports/rapporter här https://www.mikaelstrandberg.com/category/dana-strandberg/

Postat 2020-11-21 06:02 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

36 mil på cykel från Borlänge till Sundsvall, etapp 2

Hej!

Tänkte nämna att döttrarna och jag cyklade ytterligare drygt 36 mil under deras höstlov nu, från Borlänge till Sundsvall över skogen. Bara drygt 1000 mil kvar till Khatanga. Fina tjärnar, sjöar och älvar, slitna bygder, tomt på andra cyklister, mycket Yngve Frejs fornminne känsla, kurviga, backiga vägar, mycket ungskog, urusel restaurang mat (hur står glesbygden ut med bara pizza och kebab?), men en kanontid tillsammans! Jag tänkte skaffa pakethållare fram åt de två. Någon här då som har koll på mindre pakethållare fram?

Här är ett klipp från första biten från Malmö https://youtu.be/54lMp2560Jk

Bästa tiden med döttrarna helt klart!

Mer bilder här https://photos.app.goo.gl/1fHxnFbZWB1EsHuW7

Och alla stories här https://www.facebook.com/explorermikaelstrandberg

Postat 2020-11-08 06:41 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!