Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Lyssna inte på de negativa satarna!

Varje gång jag startar med ett större projekt, så någonstans längs vägen, så har jag skrivit en artikel som handlar om alla negativa människor som dykt upp längs denna och som på ett eller annat vis gör sitt bästa för att omintetgöra själva idén. Det är den typen av människa som å ena sidan ser sig själv som expert och vetande av det mesta, den typen som generellt kan kallas översittartypen, i min bransch ofta någon som ser allt i motljus. Eller å den andra sidan, alla dessa människor på olika positioner som säger att det är omöjligt, fullt av brister och generellt är extremt ovänliga utan någon annan anledning än att en frågeställning framförts. Dessa människotyper finns i alla länder och på alla platser. Och det är samma missunsamma människor som alltid dyker upp med åsikter när någonting går fel. Som exempelvis fallet med fyra britter som skulle skida över Island. Än idag attackeras de ständigt. Jag skrev denna artikel om det hela.

 Vad jag då har lärt mig genom åren, efter inledningsvis ha upplevt någon sorts besvikelse eller ledsamhet, är att borsta av mig det hela och snabbt gå vidare. Samt att utan undantag omge sig med positiva människor. Det finns absolut ingen anledning, någonsin, att umgås med människor som på ett eller annat vis försöker dra ned ens positiva livssyn i gäggan. Det är nog det jag lärt mig främst. Och så är det ju så att det finns positiva människor längs vägen också, men att det är så många fler negativa. Det bara är så. Det är något i människans gener som gör att man alltid säger nej i stället för ja allra först. Av olika anledningar. Kanske är det en av naturens många genetiska överlevnadsinstinkter som är nedärvd i oss alla.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.