Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Expeditions förberedelser, rapport 4: Återhämtning

Gott Nytt År!

Här följer då fjärde rapporten angående hur det går med förberedelserna för kommande projekt/Expedition. På engelska.

TED X föreläsning

Jag fick en fråga häromdagen om det är så att jag gjort någon TED X föreläsning. Jag svarade ja. Jag fick äran att göra en sådan 2010, nästan tio år sedan. Mycket har hänt sedan dess och temat är Sibirien Expeditionen, som i mångt och mycket har gett mig ett mycket spännande liv. På alla sätt och vis. Om ni har svårt att sova, så titta gärna på föreläsningen.

Åldrande, livslängd och hälsa

Så jag har börjat med ett nytt film och livsprojekt. 3 årigt. Åtminstone. Det började när jag för en månad sedan sprang en trail tävling. På tre månader förbättrade jag min 10 km:s tid med 17 minuter. Till följd av intresse, kommande Expedition och rätt tränare. men jag glömde åldern och den tunga träningen. Så jag har fått en hälseneskada som jag dras med än. Vet ej när jag kan springa igen, men saknar det. På detta kom en urininfektion. Alla tecken på överträning. Så jag började forska i det här med träning och åldrande och hamnade då i den nya vetenskapliga forskningen runt åldrande, livslängd och hälsa. oerhört intressant! Och det verkar tveklöst vara så att med rätt diet, träning och inställning samt lite genetiskt trixande, så är 120 år ingen omöjlig ålder. I den priviligierade världen. Se filmen här nedan. Klara ni detta? Gäller främst läsare över 50!


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.