Bloggar > Mikael Strandberg

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Expeditions förberedelser, rapport 4: Återhämtning

Gott Nytt År!

Här följer då fjärde rapporten angående hur det går med förberedelserna för kommande projekt/Expedition. På engelska.

Postat 2019-12-31 06:27 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

TED X föreläsning

Jag fick en fråga häromdagen om det är så att jag gjort någon TED X föreläsning. Jag svarade ja. Jag fick äran att göra en sådan 2010, nästan tio år sedan. Mycket har hänt sedan dess och temat är Sibirien Expeditionen, som i mångt och mycket har gett mig ett mycket spännande liv. På alla sätt och vis. Om ni har svårt att sova, så titta gärna på föreläsningen.

Postat 2019-12-06 07:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Åldrande, livslängd och hälsa

Så jag har börjat med ett nytt film och livsprojekt. 3 årigt. Åtminstone. Det började när jag för en månad sedan sprang en trail tävling. På tre månader förbättrade jag min 10 km:s tid med 17 minuter. Till följd av intresse, kommande Expedition och rätt tränare. men jag glömde åldern och den tunga träningen. Så jag har fått en hälseneskada som jag dras med än. Vet ej när jag kan springa igen, men saknar det. På detta kom en urininfektion. Alla tecken på överträning. Så jag började forska i det här med träning och åldrande och hamnade då i den nya vetenskapliga forskningen runt åldrande, livslängd och hälsa. oerhört intressant! Och det verkar tveklöst vara så att med rätt diet, träning och inställning samt lite genetiskt trixande, så är 120 år ingen omöjlig ålder. I den priviligierade världen. Se filmen här nedan. Klara ni detta? Gäller främst läsare över 50!

Jag har förstått att periodisering, vila, rätt uppvärmning och återhämtning är oerhört viktigt, MEN att det går att köra hårt till minst 75! Så det här med pension vid 65, det anser jag är idiotiskt. Samhället verkar vilja man skall dö och lämna vidare till de yngre. Så bortkastat!

Jag skulle vara intresserad av höra om andras erfarenheter i detta ämne, träning, tävling och åldrande! Skriv till [email protected] eller här nedan om ni vill.

Stort tack!

Postat 2019-12-01 19:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!