Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

9 tips hur man blir upptäcktsresande på heltid

Äventyr och upptäcktsresor är idag mer populärt än någonsin. De som hävdar att det bara är havets botten och rymden som återstår att utforska har fel. Världen är fortfarande inte utforskat och kommer aldrig att bli det. Inte heller blev världen upptäckt av tidiga upptäckare som Ibn Battuta och Livingstone. De färdades alltid på av de boende i trakten välkända leder och stigar. Men vad de gjorde var att föra med sig information tillbaka, må den ha varit vetenskaplig eller ej, och skapade på så vis en nyfikenhet som inspirerade andra att bege sig iväg på upptäcktsfärd. Just det är vad som definierar en upptäcktsresande idag.

En upptäcktsresande är någon som ofta gör en farlig, svår och unik färd till länder i Långtbortistan av den enkla anledningen att föra med sig information tillbaka i utbildningssyfte. Anledningen kan vara av personlig karaktär för att utmana sig själv, lika mycket som den kan vara helt vilseledandande, men drivkraften är i första hand nyfikenhet och en stark vilja att göra skillnad.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.