Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Grönlandskorsning i tankarna

Grönland. Från väst till öst. Det är vad som dominerade mina tankar. Under gårdagens mer eller mindre lyckosamma halvmara. Från Häljarp till Borstahusen. Och tillbaka.

Under nästa vecka hoppas jag kunna komma gång med specialträning för denna passage. En dröm jag säkert närt under 30 år. Varje kopp morgonkaffe påminns jag om passagen. Jag dricker ur en kopp som jag fått i gåva av Pam. En bild på Fritjof Nansen och en passage av honom:

120 mil sex veckor Malmö Dala-Järna

Nu och är tjejerna och jag tillbaka i Malmö. 120 mil drygt. Utom sista 5 milen Sverigeleden upp via västkusten, Karlstad, det enastående Klarälvsbanan till Leksand. En helt underbar tid och tur. Skåne vackrast och bäst cykelleder. Bra cykelleder för barn upp till en skvätt norr om Vänersborg ungefär. Därefter kurviga och upp och ned vägar med ibland tuff och tung trafik. Värst mellan Hagfors och Tyfors. Vissa delar där trångt, hetsiga trafikanter som kan och vet allt samt tung trafik. Inte kul. Men som helhet, kanontur!

Runes Löparpodd: Intervju och diskussion

Jag har fått den stora äran att medverka i den enastående löparlegenden Rune Larssons mytomspunna Löparpodd! En sann ära värdig en föreläsning på det Kungliga Geografiska Sällskapet i London!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.