Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Expedition Frozen Frontiers: Med renar genom Sibirien

Det är strax ovan 40 minusgrader och jag, plus familjen, har anlänt till Republiken Sakhas huvudstad Jakutsk. Vad som väntar nu är en en mycket kylig Expedition, tro det eller ej, men med ren och släde genom och över ett av de kallast bebodda platserna på jordklotet, Oymyakon. I denna lilla by startar vår färd och vi kör söderöver med målet vid det Okhotska Havet. 

Sarek; En vintertur tillhör livets höjdpunkter!

Den här tiden varje år så finns det en plats jag längtar till kanske mer än till andra;

4 inspirerande böcker, måhända livsavgörande, att läsa på det nya året

Malmö bjuder verkligen på oerhört uselt vinter väder, duggregn och blåst och vad passar då bättre än att inleda år 2013 med att låta sig överväldigas av fyra böcker som kan inspirera till att bryta mönster, ge perspektiv och leda in på nya tankar. Jag skulle då vilja plocka ut dessa ur min bokhylla och rekommendera läsning för att eventuellt uppnå detta stadie i livet!

1. Jag är Zlatan Ibrahimovic. Jag åker ganska ofta till Rosengård av olika skäl och gillar verkligen stället och atmosfären. Det fick mig att under juldagarna läsa boken av/om Zlatan, som jag gillat på alla sätt och vis sedan han först dök upp på mediehimlen. Efter att ha läst hans bok vill jag påstå att detta skulle vara obligatorisk läsning för grundskolan, ja, varför inte för alla svenskar! Det sätter sursvensken i perspektiv,  men är främst en lysande inblick i det svenska samhället, utanförskap och inspirerande på alla plan, från första till sista sidan. En oerhört inspirerande bok!


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.