Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Mannen Med Barnvagnen 1 september 20.00 SVT2

Tillsammans med sin tvååriga dotter Dana i barnvagn beger sig filmaren Mikael Strandberg 75 mil till fots från Moss Side, ett av Englands mest fattiga områden till det rikaste, Buckingham Palace i London. Resandet har alltid varit ett sätt för honom att försöka hitta och förstå meningen med livet. I det här fallet också för att försöka förstå ett England där foodbanks, livsmedelsbanker, växer fort i ett land där många människor inte har mat för dagen samtidigt som han besöker en av världens dyraste privatskolor.

Missade Ni Jemen filmen? Nu i SVT Play

Jag har fått många förfrågningar hur skall man bära sig åt för att se Jemen filmen som gick i SVT 2013. Till följd av kontrakt och så, har det inte varit möjligt förrän nu.

Äventyr och jaget

Jag har länge närt på en idé att göra en serie filmer om människor som vill vara hjältar. Och om de som verkligen är det. Vi lever ju i en tid när samhället vi lever i ser på hjältar på ett annat sätt än för blott något decennium sedan. Den här urgamla glorifierade bilden av den manliga äventyraren med istappar i skägget som tittar kraftfullt in i horisonten får väl anses som ganska död. Tack och lov. Hur som helst var det i den här genren jag började leta efter de som vill vara hjältar än idag. Jag hittade män framförallt. Äventyrare. De som fortfarande lever kvar i det föregående seklet beträffande bilden av hur en riktig hjälte skall vara. Och det är en hel del som gör det. Lever kvar i det förgångna.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.