Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Expedition Nordirland; Belfast och Torr head Scenic Route, del 1

Dagarna innan familjen var redo att bege oss till detta mycket okända turistmål, så bröt oroligheter ut i huvudstaden Belfast och jag tänkte, vad vet jag egentligen om Nordirland?

Expedition Nordirland - intro

Jag vill bara tala om att familjen är på upptäcktsresa på Nordirland. Och att det följer en serie artiklar med början nästa vecka. Det är ett helt fantastiskt vackert och intressant land!

För att locka er lite, så följer här 5 bilder för att illustrera vad vi fått uppleva:

Expedition Sarek del 3

"Views like this change your life" , påpekade Sundip när vi stod och tittade ut över Vassjalapptå; "Jag känner det räcker för mig idag. Det är för många intryck på en dag."

Expedition Sarek - del 2

Vi tog ut kompassriktning nordöst från Slierjgetjåkkhå och jag försökte förklara för Sundip att det är bättre på alla sätt och vis att försöka hålla höjd, i stället för att bara dundra ned i en dalgång och så tvingas upp till samma nivå igen på ett betydligt mer mödosamt sätt. Sundip, med Londonbons och visionärens inställning till livet, så höll han med och dundrade direkt ned på slätten, vilket gjorde att vi fick orientera runt en stenig knöl och hamnade i en sorts myr som stank av stillastående vatten och jord. Ett gäng renar hade precis passerat förbi och lämnat sin avföring. En irriterad labb skränade och försökte hålla oss på avstånd, men solen brände, Sundip blev törstig och började filosofera runt livet, samtidigt som vi slog oss ned vid en liten bäck som skapats av snösmältningen. 


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.