Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Ett rop på hjälp! Vänner kidnappade i Jemen!


Jag såg filmen här ovan för några dagar sedan och sedan dess har jag känt en enorm gnagande oro inombords. Det är två bekanta från Sanaa, huvudstad i Jemen, Judith och Bou från Holland. Jag visste att de redan den 15 juni hade kidnappats utanför sitt hus och förts bort. När jag först hörde, var min första tanke, jag hoppas det är någon av klanfederationerna som ligger bakom och inte Al Qaeda. Skillnaden är liv och död. Gällande klanerna, så har de i 100 tals år använt sig av kidnappning för att oftast göra sin röst hörd för en svag och döv regering som glömt att de finns till. Det har också gjort att det trots alla kidnappningar funnits en viss förståelse för stammarnas kidnappningar, mycket beroende på att ingen dödats och när jag först anlände till Jemen år 2009 skämtades det om att det var inte hela världen om man blev kidnappad. Det innebär fritt husrum, en kulturell upplevelse och god mat. 

Tre foton som gett mig positivt perspektiv på livet

Häromdagen satt jag och grillade i en park här i Malmö när jag såg en lokal fotograf följa ett gäng människor som hamnat lite snett i livet till följd av för hög alkohol konsumtion. Jag tänkte, att kanske ger det perspektiv både för fotografen och de fotograferade. Till det bättre. Så tänkte jag på tre bilder jag tagit som gett mig extra starka känslor och som gjort skillnad. Alla tre tagna i Jemen.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.