explorermikaelstrandberg

300 p
Bloggar > Mikael Strandberg > Expedition Frozen ...

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Expedition Frozen Frontiers: Med renar genom Sibirien

Det är strax ovan 40 minusgrader och jag, plus familjen, har anlänt till Republiken Sakhas huvudstad Jakutsk. Vad som väntar nu är en en mycket kylig Expedition, tro det eller ej, men med ren och släde genom och över ett av de kallast bebodda platserna på jordklotet, Oymyakon. I denna lilla by startar vår färd och vi kör söderöver med målet vid det Okhotska Havet. 

Utmaningen är de extremt låga temperaturerna, de största enskilda vargflockar jag hört talas om, 400 i en flock, laviner, snöstormar, björn och den stora risken för allvarliga förfrysningarna. Vi är 6-8 personer, jag vet ej än. Min vän Egor Makarov, tolken Bolot Bochkarev, filmaren Juri Bereznov och så minst 2 renskötare från Khabarovsk som nu står och väntar på oss i Oymyakon. Samt 10 slädar och 25 renar. Vi måste bära med oss all mat och bensin för ström att ladda all utrustning för minst en månad. 

Målet med färden är att göra en rättvis dokumentär om detta område och de människor som bor här. Jag skall och testa vad som är bäst, pälskläder eller moderna polarkläder.

Usch, jag fryser, kan inte skriva mer! 

Jag hoppas kunna skriva ett par rapporter i veckan, följ Expeditionen på www.facebook.com/explorermikaelstrandberg  Inget mer blir skrivet pa Utsidan innan Expeditionen ar klar.

Förberedelserna har varit lite besvärliga, 1 års jobb på 2 månader, läs här www.expedition-extreme-cold.posterous.com

Inlagt 2013-01-24 10:45 | Läst 8679 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2013-01-24 15:03   brigas
maffiga renar.Det här blir spännande att följa
 
2013-01-25 02:51   såg
det blir intressant att höra nästa blogg.
 
2013-01-25 15:48   ulindh
Spännande, och vilka vackra renar.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar