Bloggar > Mikael Strandberg > Att vara reseledare i ...

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Att vara reseledare i Sydamerika och övriga världen

Jag hann knappt landa efter Jemen jobbet, förrän jag kastade mig på ett flyg till Ecuadors huvudstad, Quito. Mitt första jobb för min vän Lars-Åkes resföretag, Oktogo. Han var nog ganska så nervös, för han hade investerat en hel del på detta företag. Jag var inte lika orolig, men ville självklart göra det bästa jobb jag gjort. Och så blev det!

Jag har alltid haft tur med grupperna jag fått. Intresserade, vetgiriga, pålästa och med underbar humor och så blev det även denna gång! Och det är det som gör jobbet som reseledare så oerhört spännande, tufft och berikande. Man får nya vänner, nytt perspektiv, men framförallt är det oerhört stimulerande att få föra med människor in i en ny spännande värld och egentligen är det kanske omöjligt att misslyckas med platser som Galapagos och Machu Picchu på listan av plaster vi besöker, men en bra guide skall göra stor skillnad. Men man skall minnas att det är ett 24 timmar om dygnet jobb, om man skall vara säker att resenärerna skall vara nöjda. Så det är inte ett jobb för den late, för man måste förstå att för de flesta är det en höjdpunkt i livet. Jag verkligen älskar att ge maximal service. Det är ett privilegium!

Nu håller vi på att planera en ny resa i Mellan Östern, som skall vara klar snart och verkligen är helt unik! Men fortfarande är huvudturerna, Patagonien med Påskön och Inkakulturen och Galapagos.

Så här tyckte resenärerna:

"Det du är allra bäst på Mikael är att få alla resenärer att känna sig som en viktig del av gruppen och ingen hamnar utanför. Jag har ju rest med dig förut och nu ser jag, eftersom jag också rest med andra sedan vi reste med dig sist, att det jag trodde var normalt i alla grupper, det kan bara du. Alla känner sig unika! Vi kommer att resa med dig mer!"

Åke

"Vi känner oss lite vilsna och det tar väl några dagar innan man fått ordning på alla intryck och upplevelser. Vi fick i alla fall en fantastisk resa tillsammans. Vi är jättenöjda med hela upplägget, guider, hotell, din underfundiga humor och stora kunskap. Resan var värd varenda krona!"

Gunilla och Rolf

Än en gång tack för din fantastiska resa ( upplägg , guidning mm ).Allt var toppen ! 

Reimar

 Tack för en underbar resa med dig. Nu när man har kommit hem och har lite distans till resan och tittar på dina fina bilder så känns det som om vi var där igen. Det är så härligt att kunna titta på en stor TV-skärm. Tack för ditt engageman på resan och den hjälp vi fick när Lasse blev "lite dålig" 

 Birgitta

 Lars-Åke sade att du var bäst. Det är du.

 Gerd Här är ett bildspel från resan, klicka här!

Inlagt 2012-04-03 10:07 | Läst 10513 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in