explorermikaelstrandberg

310 p
Bloggar > Mikael Strandberg > Tillbaka till Sibirien, ...

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Tillbaka till Sibirien, del 1

Min Sibirien resa har ju präglat mitt liv på gott och ont sedan den genomfördes 2004-05tillsammans med Johan Ivarsson. Jag hade nog aldrig trott att jag skulle återvända,men så kom en inbjudan att leda en konferens och utbildning hur man utvecklar Jakutiens mycket speciella turism. Så, självklart tog jag chansen, tog med hela familjen som hört talas om min resa av och till och åkte till Jakutiens huvudstad, Jakutsk. Temperaturen var -48 grader vid ankomstDet blev en av de mest fantastiska resor jag gjort!

Tyvärr håller jag på med årets mest avskydda jobb, deklarationen, och den tar all min kraft, ja, alla andras också. Därför blir det denna korta rapport, men fler följer! Varför inte se den här filmen som gjordes under tiden tills nästa rapport?


Kort kan jag berätta att konferensen blev bra. Läs mer här! Och kika också på dessa bilder därfirån!


Inlagt 2012-04-10 07:50 | Läst 10171 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2012-04-18 23:31   fowwe
Fin och intressant film om renskötarnas liv och arbete. Och det här med den extrema kylan är ju fascinerande. Samtidigt en aning skrämmande.
 
Svar 2012-04-24 07:54   explorermikaelstrandberg
Extrem hetta är i mina ögon mycket värre!
 
2012-05-04 23:01   fowwe
Ja, det är märkligt hur olika vi människor är. Det verkar finnas värmemänniskor och köldmänniskor. Nästan alla i min omgivning är av värmesorten. Men inte jag. Själv står jag inte ut med att exempelvis ligga på en solhet strand. Uppenbarligen inte du heller!?
 
Svar 2012-05-05 18:51   explorermikaelstrandberg
Ligga på en strand är ju verkligen blott sanslöst meningslöst och tråkigt...men jag skall försöka ge en bild av extrem hetta snart om allt går vägen.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in