Bloggar > Fjällfunderingar... > Skidpremiär!

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Skidpremiär!

I kväll har jag åkt skidor första gången den här säsongen!

Snön som kom i fredags smälte inte alls bort , det kom mera natten till i tisdags. "Åkbart" står det på IKHPs hemsida i rutan för aktuell spårstatus. Elljusspåret preparerat för både klassiskt och skejt. Nästan värt bättre betyg än åkbart, det är ju faktiskt bara mitten på november och i södra vätterbygden. Inte dåligt!

Men det allra bästa är att det är så ROLIGT att åka skidor! Det är helt klart min favoritsport!  Man få jobba med hela kroppen, efter en stund  bara sprutar endorfinerna, särskilt i utförslöporna. Hela jag blir glad och lycklig, både kropp och själ mår bra av det. Varv på varv åkte ja, ända tills fästvallan var helt slut, både den under skidorna och den i armarna...

Vad jag önskar att det skulle fortsätta att vara riktig vinter nu, minst till slutet av mars! Har bytt till dubbdäck på cykeln  så det finns inte minsta anledning till att snön ska försvinna...

   

 

Vintermys på min trappa

Inlagt 2007-11-14 21:34 | Läst 6558 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2007-11-15 07:06   brigas
Tänk om det fick vara vinter i hela landet.På riktigt.Som för länge sedan.
Håller med om att skidor är bästa motionen.
 
2007-11-15 19:21   Håkan Friberg
VA??!! Åkbart i södra Vätternbygden? I Örebro inte ett spår så långt ögat kan se. Inte ens i Kilsbergen, eller...? Avundsjuk är bara förnamnet.
 
2007-11-17 19:33   Honvandraren
Hej!
Jag har precis gjort ett bolgginlägg med samma innehåll som ditt; första skidturerna för säsongen. Jag har hunnit åka tre dagar i rad här i nordöstra Småland. Det är bara att tacka och ta emot.
 
2007-11-21 09:26   Elna
Ligger snön kvar? I NKPG är det otäcka plusgrader och regn i luften. Gillar inte!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar