<% if (!$currentUser): %> Logga in <% else: %> Logga ut <% endif %>
Bloggar > Fjällfunderingar... > Planering för ...

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Planering för orbitering

Orbitering. Så kallas det när man går runt ett berg. Berget ska vara heligt och kanske ska man vara munk också.

Jag är absolut ingen munk, om Sulitelmamassivet betraktas som heligt vet jag inte men jag ska i alla fall gå runt det. Nästan i alla fall...

Andra delen av min sommarsemester närmar sig med stormsteg. 27 juli ger jag mig iväg för att med tåg och buss resa till norska Sulitelma och där börja årets långa fjällvandring.

Jag börjar gå mot Sårosjaurestugan där jag tänker stanna ett par nätter. Sedan mot Staddajåkkå och vidare till Pieskehaure. Kanske, kanske går jag från Sårjosaure upp genom Miehttjevagge istället.

I trakten av Pieskehure ska jag också stanna lite extra länge. Tanken är att jag ska gå fram till Salajiegna och sjön 878. Det är en plats jag länge har velat gå till, jag hoppas det blir nu! Kommer jag dit har jag rundat större delen av Sulitelmamassivet

Från Pieskehaure tänker jag följa leden mot Vaimok och så småningom avsluta turen i Kvikkjokk. Där är planen att jag ska få kontakt med och förhoppningsvis träffamin Utsidan-kompis Britt IRL!

Så tyvärr Håkan, det blir ingen dusch i Frippes fall för min del i år. Men nästa år, då så... 

Inlagt 2008-07-10 21:42 | Läst 12203 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-07-11 08:41   brigas
Är det Miehttjevagge som det finns en frän canyon i?
Nu går du ju senare än vi gick förra året,men det är nog bra med både solbrillor och solkräm för det finns nog många snöfält som bländar kring berget och sen mot Vaimok.Jag liknade lilla Nasse när solen bränt mitt fejs,inte att rekommendera.
Ser fram emot att träffas i Kvikkjokk sen.
 
2008-07-11 10:13   thegedd
Låter härligt och all lycka.....
 
2008-07-11 13:58   nilssa
Ja, hellre orbitera än prostrera sig fram i svenska fjällen, om man nu ska göra något munk-aktigt!
Vågar man hoppas på lite bilder?
 
2008-07-11 13:59   Håkan Friberg
Det finns kvar, det finns kvar...
Sulitelma är verkligen ett område som lockar... Inom några år så...
Jag blir lite nyfiken. Vad är det som lockat dig till just sjön 878?
Lycka till!
 
2008-07-11 22:08   BrittMarie
Ja, det ska finnas en kanjon i Miehtjjevagge. Salajeignas glaciärtunga går ända ut i sjön 878, enligt guru Grundsten kalvar den ibland i sjön, det skulle va´ nåt att få se! Det kan bli fina bilder att visa Nils, om det är vackert fotoväder!
 
2008-07-16 02:57   Annicas fjällängtan
Det blir jättekul att höra rapporter om vandringen ! Sulitelma verkar vara ett härligt fjällmassiv.Hörde en Torvald Vermelin på70-talet tala om vandringar i detta detta fjällmassiv på ett sätt som gjort att namnet förmig alltid kännts magiskt!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

<% if (false): %> <% endif %>